Новини

Повернутися до переліку новин

Зміна клімату призвела до поширення хвороб та шкідників рослин – дослідження

З 1970-х років кількість шкідників і хвороб сільськогосподарських культур в Китаї збільшилася в чотири рази.

Зміна клімату призвела до збільшення шкідників та хвороб сільскогосподарських культур.

Про це стало відомо з досліджень у Китаї Nature Food, повідомляє Аграрії Разом.

Науковці використали  раніше не опублікованому дані за період з 1970 по 2016 рік. 

Міжнародна група, включаючи Потсдамський інститут досліджень впливу на клімат (PIK), порівняла довгострокові статистичні дані про виявлення шкідників і хвороб у Китаї з потенційними кліматичними факторами. Вони досліджували такі фактори як температура, опади, вологість, а також фактори, пов'язані з методами ведення сільського господарства, включаючи, наприклад, внесення добрив, зрошення, використання пестицидів.

Результати дослідження показали, що з 1970-х років кількість шкідників і хвороб сільськогосподарських культур в Китаї збільшилася в чотири рази. Зміна клімату, ймовірно, є причиною приблизно 20% спостережуваного зростання. Також вони виявили значні відмінності між різними провінціями Китаю.

«При більш уважному розгляді кліматичних факторів, особливо високих нічних температур, підвищується ймовірність появи шкідників і хвороб сільськогосподарських культур. Викиди парникових газів в результаті використання викопного палива збільшать потепління», – йдеться у матеріалі.

Вчені виявили, що в сценарії з високими викидами парникових газів кількість шкідників і хвороб сільськогосподарських культур буде ще більше збільшуватися. Вони вважають, що пов'язані з цим наслідки за останні півстоліття, потенційно можуть подвоїтися.

«Наше дослідження показує, що зміна клімату впливає на поширення шкідників сільськогосподарських культур і хвороб в Китаї, які загрожують світовому виробництву продуктів харчування і продовольчої безпеки. Це також кидає виклик існуючим системам захисту рослин і загальної продуктивності»​​​​​​​, – заявив  співавтор дослідження Крістоф Мюллер.

Він додав, що результати дослідження повинні попередити людство про необхідність додаткових досліджень, щоб адаптуватись до кліматичних змін у виробництві продуктів харчування.

Джерело: ecopolitic.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!