Новини

Повернутися до переліку новин

Україна та Чорногорія поглиблюють співпрацю у сфері захисту довкілля

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Чорногорії в Україні Драгіцею Понорац, щоб обговорити питання співробітництва у сфері захисту довкілля.
 
Роман Абрамовський відзначив, що Україна та Чорногорія з 2017 року співпрацюють у питаннях освіти та науки, а з 2020 року – у військово-технічній сфері. У країн є перспективи для налагодження ефективного співробітництва та обміну досвідом і у сфері захисту довкілля. Зокрема, у питаннях захисту природоохоронних територій, управління відходами та небезпечними хімічних речовинами, запобігання міжнародній злочинній діяльності щодо незаконного трафіку відходів тощо.
 
«Україна підтримує і розділяє всі європейські цінності, пов’язані з охороною довкілля та доступу громадськості до екологічної інформації. Для досягнення максимального результату необхідно знаходити можливі напрямки взаємодії. Тому ми залишаємось відкритими до співпраці і обміну досвідом», - наголосив Роман Абрамовський.
 
Драгіца Понорац відзначила, що Чорногорія є екологічною державою, як визначено Конституцією держави ще у 1992 році. Чорногорія так само як і Україна йде шляхом європейської інтеграції та досягнення стандартів ЄС, у тому числі і у питаннях захисту довкілля.


 
Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії підтвердила, що Україна та Чорногорія мають широке поле для співпраці у питаннях охорони навколишнього природнього середовища, для закріплення якої запропонувала підписати відповідний протокол між профільними міністерствами обох країн.
 
Драгіца Понорац також надала Міндовкіллю перелік проєктів, які знаходяться на різних етапах впровадження в Чорногорії. Серед них і проєкти у сфері охорони навколишнього природнього середовища, спрямовані на досягнення європейських стандартів. Загальна вартість необхідних інвестицій для їх реалізації складає понад 1,7 млрд євро.
 
Пані Посол зауважила, що проєкти з переробки відходів можуть бути цікавими українським компаніям.
 
У рамках зустріч також обговорено ситуацію із незаконним ввезенням у 2019 році на територію України небезпечних відходів з Чорногорії. Драгіца Понорац надала копії наявних у Чорногорської сторони документів з цього питання та зазначила, що сприятиме вирішенню цієї проблеми. Після опрацювання відповідних документів сторони повернуться до обговорення зазначеного питання.

Джерело: mepr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!