Новини

Повернутися до переліку новин

Українців закликають не нести на цвинтарі пластикові квіти та вінки

Держекоінспекція у Львівській області закликає львів’ян не нести на цвинтарі пластикові квіти і вінки. Про це повідомляє прес-служба екоінспекції.

«Пластикові вінки і квіти не несуть жодної богословської символіки, це традиція, що поширилася у радянські часи і в Європі нічого подібного немає», – кажуть екологи. Повідомляє Твоє місто

Вони зазначають, що пластикові вироби шкодять навколишньому середовищу ще з етапу виготовлення сировини для них, для якої використовують нафтопродукти. Окрім того, більшість пластикової атрибутики не вивозять на полігони, а спалюють, що забруднює повітря різними токсичними речовинами, що шкодять здоров’ю. Екологи наголошують і на тому, що пластик розкладається щонайменше 100 років.

«Найбільш доречним для померлих є молитва, а також живі квіти – символ вічного життя.  Крім цього, у сьогоднішні важкі економічні часи навряд чи логічно витрачати чималу суму на квіти, що згодом стануть сміттям. Невже ви хочете залишити це сміття своїм дітям, внукам чи правнукам? Думаймо про живих, а не про сумнівні традиції», – закликають в Держекоінспекції.
Альтернативною пластиковим квітам можуть стати вінки з живих квітів та хвої, живі квіти, висаджені в ґрунт, газонна трава, сухоцвіти та свічки.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!