Новини

Повернутися до переліку новин

Українських школярів закликають приєднатися до екологічного флешмобу

Випускників українських шкіл замість запуску повітряних куль в день останнього дзвоника закликають посадити дерево або квіти. Екологи нагадують, що повітряні кулі, які осідають на землі або воді, завдають довкіллю значної шкоди.

Екологічний флешмоб запустили школярі з Вінниці, які створили соціальний відеоролик із закликом відмовитися від традиції — запускати в небо повітряні кулі в день останнього дзвоника.

Повітряні кулі рано чи пізно осідають на землі або воді і шкодять тваринам та птахам. Школярі намагаються ввести нову традицію: висаджувати дерева або квіти.

«В часи, коли про природу дбають менше, ніж про захопливі видовища, ми вирішили спробувати відновити баланс і запропонувати замість продукування «гарного сміття» посадити деревце, яке стане частиною циклу життя на ще довгі роки, а не принесе радість на кілька хвилин», — закликали школярі.

Повітряні кулі виготовлені з матеріалу, який довго розкладається, тому вони можуть розкладатися протягом багатьох сотень років, крім того,вони наповнені шкідливим для навколишнього середовища гелем.

Повітряні кулі досягають високих шарів атмосфери, але рано чи пізно повертаються вниз — лускають або падають на воду чи землю, завдаючи шкоди тваринам. Тварини страждають від клаптиків кульок так само, як і від пластику. Також можуть страждати і птахи в повітрі.

По суті, кульки — це клапті сміття. Оскільки школярів, які по всій Україні запускають повітряні кулі в цей день, дуже багато, шкода навколишньому середовищу досить відчутна.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами Новий формат

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!