Новини

Повернутися до переліку новин

Уряд обмежив вміст фосфатів у мийних засобах

За ініціативи Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Уряд на своєму засіданні ухвалив постанову «Про внесення змін до Технічного регламенту мийних засобів».

Оновлений український технічний регламент та синхронізація його з Регламентом ЄС «Про миючі засоби» запровадить поетапне обмеження вмісту фосфатів та інших сполук фосфору в мийних засобах. Це стосується мийних засобів для побутового та промислового прання, миття й очищення.

«Провідні країни світу обмежили або повністю заборонили використання фосфатів у мийних засобах ще у 80-90 роках минулого століття та перейшли на використання більш безпечних для довкілля безфосфатних миючих засобів. Маю надію, що обмеживши вміст фосфатів у мийних засобах, ми отримаємо суттєвий природоохоронний ефект. Та зменшимо «цвітіння» великих річок, які є головними джерелами питної води для українців», прокоментував рішення Уряду Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський.

Таке рішення Уряду забезпечить покращити якість води у річках, знизить «цвітіння» водойм, водоканали краще справлятимуться з очищенням стічних вод, оскільки потрапляння фосфатів у довкілля через використання синтетичних мийних засобів та є однією з головних причин забруднення та «цвітіння» водойм. Для прикладу, дані державного обліку водокористування за 2020 рік свідчать, що торік в українські водойми зі стічними водами потрапило трохи більше 6 тис. тонн фосфатів.

Джерело: www.kmu.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!