Новини

Повернутися до переліку новин

В Ізраїлі розповіли, як вторинне використання питної води рятує від засухи

Як повідомляє інформаційне агенство "УНІАН" Ізраїльські інженери і гідрологи досягають рекордних показників вторинного використання питної води, як для споживання, так і для зрошення.

В Ізраїлі впевнені, що досвід їхньої країни може бути корисний у різних куточках світу. Професор Аві Шавів на факультеті цивільної та екологічної інженерії в Техніоне (Хайфа) підкреслив, що для зрошення необхідно використовувати "сіру воду", повідомляє Міністерство закордонних справ Ізраїлю.

«Вода для нас неймовірно важлива.Ми повинні користуватися "сірою водою для зрошення. Ми можемо доставляти її з будинків на фабрики по очищенню "сірої води". Ми використовуємо 80-85% місцевої "сірої води для зрошення в сільському господарстві. Це найвищий відсоток у світі», - зазначив він.

Прес-секретар компанії «Ігудан», що управляє водоочисними спорудами найбільшої міської агломерації країни - «Великого Тель-Авіва», Меїр Бен Нун зазначив, що повторно використовується 99,8% води.
«Ми збираємо воду, яку використовували 2.5 мільйони людей в окрузі Дан, в центрі Ізраїлю. Ми доставляємо її в Шафдан, де знаходиться один з найбільших у світі заводів з очищення води. І ми повторно використовуємо 99.8% води, повертаючи її в стан питної, придатної для миття або для зрошення. Використану воду ми збираємо з допомогою великих труб. Звідти ми прибираємо осад, використовуємо її вдруге. А потім ми поміщаємо в воду мікроорганізми. Вони харчуються органікою, що знаходиться у воді, і очищають воду», - розповів він.

Як зазначив асистент-інструктор інженера з виробництва ізраїльської водної компанії «Мекорот» Галь Шохам, в даний момент інженери добилися гарної якості стічних вод.
«Тут, в очисному басейні ми збираємо стічні води і проводимо їх через грунт. Це унікальна технологія, розроблена в Ізраїлі. В кінці року ми використовуємо цю воду для всіх видів сільськогосподарських рослин на півдні країни», - сказав Шохам. В Ізраїлі впевнені, що досвід їхньої країни і різні способи ефективного використання води, економії води і добування води з різних джерел можуть бути корисні в різних куточках світу.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!