Новини

Повернутися до переліку новин

В Україні запустили новий мобільний екододаток: роби «зелені» вчинки – отримуй призи

Мобільний додаток «Кліматичні краплі» відстежує та винагороджує екологічно-дружні вчинки громадян з метою захисту довкілля та клімату планети. «Зелені» вчинки учасників платформи відстежуються та переводяться в електронні бали, з подальшим їх обміном на знижки, бонуси та інші інструменти лояльності партнерів платформи.

Кожен бал, що має назву «Кліматична крапля» – це 1 кг парникового газу СО2, який не потрапляє до атмосфери внаслідок екологічних дій учасників платформи. Така людина є «Джерелом» скорочень викидів парникових газів і протягом року може утворити 500 і більше «Крапель».

Партнери платформи – екологічно-свідомі підприємства у сфері торгівлі, розваг, ІТ, житлово-комунальних послуг, тощо – приймають від «Джерел» «Кліматичні Краплі» в обмін на знижки, бонуси та інші інструменти лояльності. Такі підприємства в рамках платформи назвали «Озерами».

В перспективі «Озера» можуть отримати можливість реалізувати частину накопичених «Крапель» вуглецевим фондам, іншим компаніям чи окремим особам у рамках національної та світової боротьби із змінами клімату. Такі фонди в рамках платформи називаються «Морями».

Наразі «Кліматичні Краплі» нараховуються за пересування на велосипеді, висаджування дерев, розільний збір відходів, заходи з енергозбереження в будівлях та генерацію «зеленої» електроенергії.

Розрахунок скорочень викидів парникових газів здійснюється на основі міжнародно-визнаних методологічних підходів із врахуванням багаторічного досвіду нашої компанії у сфері обрахунку вуглецевих викидів.

Планується, що вже в 2018 році кількість учасників платформи сягне 100 000 осіб, а обсяг «Крапель» у платформі становитиме 50 000 000 одиниць, що свідчитиме про скорочення викидів парникових газів на 50 000 тон.

Платформа «Кліматичні Краплі» працює на основі технології розподіленого реєстру (блокчейн) з використанням серверів Microsoft Azure.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!