Новини

Повернутися до переліку новин

В ЄС пропонують штрафувати країни за невиконання цілей по скороченню СО2

За кожну тону CO2, викинуту понад встановлений цільовий показник, доведеться сплатити в 1,25 рази більше середньої ціни на вуглець в ЄС за останні три роки. 

Таку ідею учора озвучила шведська євродепутатка Джесіка Полфьярд через твітер.

Як повідомляє Reuters, у її пакеті поправок говориться, що до 2026 року Єврокомісія має визначити для кожної країни її шлях скорочення викидів для того щоб прийти до вуглецевої нейтральності в Європі до 2050 року.

У липні 2021 в рамках своєї політики Fit for 55 щодо скорочення викидів СО2 на 55% до 2030 року, Єврокомісія запропонувала встановити національні цілі по викидам для кожної країни-члена ЄС.

Національні цілі встановлювались відповідно до рівня ВВП на душу населення кожної з 27 країн-членів ЄС. Єврокомісія пропонувала заможним країнам – Швеції, Фінляндії, Німеччині, Данії та Люксембургу скоротити свої викиди на 50% до 2030 року (від рівня 2005 року), хоча вони планували собі 38-40%. 

Для бідніших країн був свій план – Болгарія, яка мала ціллю просто не збільшувати викиди до 2030 року, за задумом ЄС має скоротити викиди на 10%, ціль Польщі планувалось підвищити з 7% до 17,7%. Станом на сьогодні ні Болгарія, ні Польща не встановили свої цілі з досягнення кліматичної нейтральності.

Цікаво, що Україна зобов’язалась скоротити свої викиди на 65% від рівня 1990 року або на 24% від рівня 2005 року, а наш ВВП на душу населення у 2020 році склав $ 3726, тоді як у Польщі $ 15656, Болгарії - $ 9975.

Джерело: www.reuters.com

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!