Новини

Повернутися до переліку новин

Верховна рада запровадила ринок зелених облігацій

Верховна Рада прийняла в цілому проект закону щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів №2284.

За відповідне рішення проголосували 285 нардепів

Законопроект визначає правові засади функціонування ринків капіталу та організованих товарних ринків в Україні, провадження професійної діяльності на зазначених ринках, врегульовує відносини, що виникають під час емісії та обігу цінних паперів, укладення й виконання деривативних контрактів та правочинів з ними.

Зазначається, що документ спрямований на впровадження на ринках капіталу України міжнародної практики, в тому числі останніх законодавчих змін в Європейському Союзі.

Законопроектом передбачається викладення закону "Про цінні папери та фондовий ринок" у новій редакції, а саме, а у вигляді закону "Про ринки капіталу та організовані товарні ринки" та викладення закону "Про товарну біржу" у новій редакції з метою уніфікації підходів щодо державного регулювання організованих товарних ринків.

Зокрема у новій редакції закону про цінні папери пропонується розширити перелік фінансових інструментів шляхом віднесення інструментів грошового ринку до фінансових інструментів, а також запровадження нового виду цінних паперів - депозитних сертифікатів банку, зелених облігацій, опціонних сертифікатів, депозитарних розписок тощо.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!