Новини

Повернутися до переліку новин

Віддай свій «Голос для планети»!

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі, який проходив з 22 по 25 січня сер Девід Аттенборо,  розпочав глобальну онлайн-акцію «Голос для планети». Вона закликає світових лідерів домовитися щодо нового курсу для природи і людей у 2020 році, щоб зупинити і змінити вплив людства на природу та захистити нашу планету.

«Голос для планети» закликає підписати спеціальну петицію, вказавши своє ім'я, але також і пообіцяти змінити власний спосіб життя на більш бережливий до ресурсів планети. Політичним та бізнес-лідерам у Давосі було запропоновано зареєструватися і взяти на себе зобов'язання вирішувати питання втрати природи, перш ніж шкода буде непоправною.

Всесвітній фонд природи WWF та ще 22 міжнародні організації уже висловили свою підтримку кампанії. «Людська діяльність майже довела планету до межі. Опитування, проведене перед ВЕФ, показало, що екологічні загрози є найбільшою небезпекою для світової економіки. Поточні глобальні зусилля з вирішення екологічних проблем не працюють. Потрібна нова відповідь, і якраз зараз настав час діяти поки не стало занадто пізно» — йдеться у заяві.

Водночас у Давосі WWF наполегливо домагається термінових і безпрецедентних дій для «Нового курсу для природи і людей» (англ. New Deal For Nature and People) у 2020 році.
«Немає сумніву, що ми знищуємо нашу планету швидше, ніж будь-коли, з катастрофічними наслідками для нас самих. Але ще не все втрачено. Ми знаходимося в критичній точці, де рішення, які ми приймаємо, мають потенціал, щоб поставити нас на шлях до кращого майбутнього. Для цього нам потрібні політичні та ділові зобов'язання на найвищому рівні. Ось чому нам потрібна нова угода для природи і людей, щоб об'єднати нас усіх у пошуку комплексних рішень для трьох найбільших викликів нашого часу — зміни клімату, відновлення природи та годування населення світу», — зазначив Марко Ламбертіні, генеральний директор WWF International.

«Голос для Планети» стане наочною демонстрацією глобального запиту на дії для порятунку нашої планети і буде представлений главам держав у 2020 році, коли нові глобальні цілі щодо природи будуть встановлені урядами всього світу.

«Україна так само може долучитися, — каже Тетяна Карпюк, координаторка з екоосвіти та мобілізації молоді WWF в Україні. — Кожен з нас може віддати свій голос як просто проголосувавши в інтернеті, так і почавши активно діяти і розмовляти з владою щодо збереження навколишнього середовища. У нас є шанс все змінити - світові лідери починають розуміти екологічну бомбу, з якою ми стикаємося. І Давос гарний приклад цьому. Ще десятиліття тому тут майже не піклувалися про довкілля, а сьогодні всі в Давосі знають, що ігнорування екологічних проблем більше не можливе».

Реєструйтеся та віддайте свій «Голос для планети»!

Офіційний сайт кампанії: voicefortheplanet.org

Джерело: WWF Україна

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!