Новини

Повернутися до переліку новин

Відповідальний бізнес в Україні робить перші кроки до створення організації розширеної відповідальності виробника

План впровадження такого сучасного принципу поводження з відходами презентувала 27 травня Американська торговельна палата в Україні.

За підрахунками експертів, щорічно українцями на смітник викидається до 2,5 млн тонн упаковки. Вона прямує на полігони та залишається там розкладатися десятки років. Вже сьогодні тільки офіційні полігони займають 4% території країни.

«Вирішення проблеми накопичення відходів в Україні є необхідним елементом досягнення доброго стану довкілля, безпечного для здоров’я і життя громадян. У багатьох країнах Євросоюзу для певних видів продукції організація розширеної відповідальності виробника запускалася на добровільно-волонтерських засадах. Приємно, що в Україні також, ще до ухвалення галузевого законодавства, буде створена така організація», - відзначив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський.

Міністр повідомив, що фактично завершується доопрацювання рамкового законопроєкту про управління відходами №2207-1д, який вже найближчим часом буде внесений до сесійної зали на друге читання.

Крім того, потрібно ухвалити секторальні закони, у тому числі про упаковку та відходи упаковки. Саме над цим документом наразі працює Міндовкілля спільно з Командою підтримки реформ при Міністерстві та Американською торговельною палатою в Україні.

Бізнес ж прогнозує, що із запуском системи розширеної відповідальності виробника, за перші 5 років буде зібрано та перероблено 4,3 млн тонн упаковки. А на полігони не потрапить до 12, млн кубометрів таких відходів. Крім того, такий підхід дозволить створити до 20 тис. нових робочих місць.

Джерело: mepr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!