Новини

Повернутися до переліку новин

Volkswagen припинить продажі двигунів внутрішнього згоряння в Європі

Виробництво та продажі авто з ДВЗ в Європі Volkswagen припинить між 2033 та 2035 роками, у США та Китаї ці зміни відбудуться пізніше.

Німецький автомобілебудівний гігант Volkswagen планує припинити виробництво авто з двигунами внутрішнього згоряння в Європі під однойменним флагманським брендом між 2033 та 2035 роками.


Клаус Целльмер, член правління з продажу та маркетингу легкових автомобілів Volkswagen

Ми зробимо весь наш модельний ряд вуглецево-нейтральним до 2050 року як мінімум. У Європі ми залишимо ринок двигунів внутрішнього згоряння між 2033 та 2035 роками


Подібні зміни відбудуться трохи пізніше у США та Китаї. Проте у Південній Америці та Африці, через відсутність політичних умов та інфраструктури, цей процес займе трохи більше часу.

Флагманський бренд Volkswagen у березні заявив, що націлений на те, щоб до 2030 року електромобілі повинні становити 70% його європейських продажів.

Целльмер також заявив, що «як виробник для масового ринку VW повинен адаптуватися до різної швидкості трансформації в різних регіонах. Нашим конкурентам, які, наприклад, продають транспортні засоби переважно в Європі напевно доведеться зіткнутися з набагато менш складною трансформацією».

Автоконцерни переходять на зелену сталь

14 липня Євросоюз оприлюднить більш жорсткі цілі та нормативні пропозиції щодо викидів СО2 на 2030 рік, які, як очікується, змусять автовиробників пришвидшити перехід на електромобілі. Проте минулого тижня компанія Audi, дочірня компанія Volkswagen, оголосила, що з 2026 року буде запускати у виробництво тільки повністю електричні транспортні засоби, а до 2033 року зупинить виробництво автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння.

Шведський автомобілебудівний концерн Volvo також заявив, що планує продавати лише електричні моделі з 2030 року. Окрім цього Volvo Group планує першою в світі налагодити випуск автомобілів, побудованих зі зеленої сталі. Очікується, що вперше зелена сталь з’явиться у транспортних засобах вже у 2021 році.

Німецький автоконцерн Mercedes-Benz з 2025 року почне серійне виробництво автомобілів зі сталі, отриманої із застосуванням зелених технологій. У свою чергу BMW Group прийняв рішення інвестувати кошти через свій венчурний фонд BMW i Ventures у американський стартап Boston Metal. Останній створений під егідою Массачусетського інституту технологій та підтримується Біллом Гейтсом. BMW систематично виокремлює в мережі своїх постачальників сировинні матеріали і компоненти з високим вмістом викидів СО2 при виробництві, зокрема, металопродукцію.

Зелена сталь в Україні

В Україні єдиним стимулом для декарбонізації сталеливарної промисловості є норма про зелену електрометалургію. За цією нормою, підприємства, що знизили викиди СО2 до європейського цільового рівня, зможуть претендувати на невелике зниження тарифу на електроенергію.

Однак вона існує лише в теорії. Через півроку після прийняття відповідного закону стимул так і не запрацював через нездатність Кабінету міністрів розробити необхідні нормативні акти.

Джерело: greensteel.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!