Новини

Повернутися до переліку новин

Як буде відбуватися транспортування українського водню до Європи: у Міненерго розглянули варіанти

У Міненерго розглядають варіанти транспортування українського водню до Європи.

Цьогоріч Євросоюз затвердив Водневу стратегію для кліматично нейтральної Європи до 2050 року, згідно з якою Україна визначена пріоритетним партнером завдяки потенціалу з виробництва «зеленого» водню і наявній інфраструктурі, з’єднаній з Європейським Союзом, - повідомляє видання «Бізнес Цензор».

«Україна ставить перед собою амбітні кліматичні цілі по декарбонізації енергетики, промисловості і транспорту. Тому використання «зеленого» водню є інструментом, який може забезпечити виконання поставлених цілей. Міністерство вже розробляє дорожню карту водневої енергетики України. Нами намічені короткострокові, середньострокові і довгострокові перспективи транспортування водню», - відзначила в.о. Міністра енергетики Ольга Буславець у своєму виступі під час круглого столу «Воднева економіка: дорожня карта».

У короткостроковій перспективі: водень має транспортуватися у невеликих кількостях в газоподібному стані в цистернах, з допомогою вантажних автомобілів. Середньострокова перспектива передбачає транспортування рідкого органічного водню (LOHC) вантажівками та залізничною інфраструктурою. І у довгостроковій перспективі йдеться про використання регіональної та транспортної інфраструктури газопроводів для місцевих перевезень у великих кількостях і для обсягів експорту. Тож можливості газотранспортної системи для транспортування водню повинні бути ретельно вивчені спільно з експертами з метою забезпечення безпечної роботи.

Подальша робота буде включати:

розробку і прийняття нормативно-правової бази для забезпечення функціонування галузі водневої енергетики України, апроксимації законодавства до вимог міжнародного права в цій сфері;

впровадження в Україні системи стандартизації в галузі водневої енергетики, розробленої на базі міжнародно встановлених стандартів і норм для цього виду палива;

розробку вимог і заходів безпеки в процесі виробництва, зберігання, транспортування і споживання водню з урахуванням сучасних технологій провідних країн ЄС.

У рамках Експертної ради при Міністерстві вже створено Робочу групу з розвитку водневої енергетики, до участі у якій можуть долучатися зацікавлені сторони.

 

За матеріалами «Бізнес Цензор»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!