Новини

Повернутися до переліку новин

Як успішно вирішити екологічні проблеми водойм Києва: кейс КП «Плесо»

Від редакції
У цьому випуску ми представляємо учасника проекту–2018. У номінації «Кращий проект у сфері ревіталізації водних об’єктів» — КП «Плесо», що презентує обладнання та технології для «зеленої» модернізації комунального підприємства.

Специфіка й унікальність підприємства

Кияни хочуть бачити своє місто сучасним, європейським, екологічно безпечним і комфортним для проживання. Важливою складовою екологічної безпеки та комфорту столиці є водні об’єкти. Тому вони мають бути доступними та екологічно безпечними. А ще їх потрібно зберегти для наступних поколінь. Комунальне підприємство «Плесо» й було створено саме для провадження заходів щодо охорони, утримання та експлуатації внутрішніх водойм Києва та земель водного фонду, покращення їх рекреаційної спроможності та екологічного стану.
КП «Плесо» ініціювало створення унікального документа«Водна стратегія міста Києва на 2018–2025 роки» (далі — Стратегія). Головна мета реалізації Стратегії — збереження та оздоровлення водних об’єктів Києва до 2025 року.

Робота, яку розпочали ще 2016 року, сьогодні вже — на завершальному етапі: написано перший та другий варіанти драфту Стратегії, підготовлено коротку й розгорнуту версію документа.

Щоб досягти максимальної відкритості у процесі написання Стратегії та узгодити ключові питання, КП «Плесо» ініціювало круглі столи з компетентними співробітниками наукових інститутів, які працювали у робочій групі, очолюваній начальником служби екологічного нагляду М. Я. Гінзулою, експертами Київської громадської платформи неурядових організацій під керівництвом О. Л. Коваленко. Крім цього, документ представляли широкому загалу на фестивалях Громадського бюджету Києва.

Про водну стратегію столиці

Найважливішими завданнями Стратегії є:
1. Поліпшення стану водних об’єктів міста, збереження їх для прийдешніх поколінь через упровадження таких ініціатив:

  • заборона знищення (каналізування або осушення) природних та істотно змінених водних об’єктів міста, припинення забудови прибережних захисних смуг;
  • скорочення забруднення водних ресурсів за рахунок поступового зменшення та повної ліквідації скидів неочищених стоків зі всіх (точкових, дифузних, пересувних) джерел забруднення: до 2025 року на 50 % порівняно з 2018 роком;
Увага! Матеріал публікується частково. Повна версія в журналі «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» № 1, 2019

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!