Новини

Повернутися до переліку новин

Які інноваційні підходи та продукти вже зараз використовують відомі косметичні бренди, щоб зробити свої товари екологічно чистими?

В останні роки міжнародні компанії та бренди наввипередки намагаються розробити та впровадити все більш екологічні рішення. Про це також свідчать дані у новому звіті щодо тенденцій в косметичній упаковці у 2021 році. Серед представлених рішень – пластикові контейнери без логотипу з мінімальним дизайном, які ввів на ринок бренд 900.care. Особливістю цієї упаковки є не лише те, що вона придатна для вторинної переробки, а й те, що її можна наповнювати декілька разів після того, як засіб закінчиться. Бренд запевнює, що упаковка не втратить свого товарного вигляду до того часу, як засіб закінчиться. Частково перероблений пластик як основу для упаковки вибрали ще й тому, що його виробництво більш енергоефективне, він менше важить у порівнянні зі склом та алюмінієм, тому його легше транспортувати.

Подібне рішення вивчала з 2019 року професійна асоціація Réseau Vrac, яка об'єднує 1500 членів, в тому числі 560 дистриб'юторів. Вони створили робочу групу партнерстві з асоціацією Cosmebio, косметологічною компанією Edencos та органом Ecocert щодо експертизи матеріалів, щоб визначити ефективні протоколи очищення та дезінфекції, які були б адаптовані до різного виду упаковки та продукції. В ході дослідження на 53 торгових точках, де встановили дозуючий насос, компанія CoZie діставала пляшки та відправляла їх на власну станцію очищення в паризькому регіоні, яка має власне обладнання. В результаті CoZie обрала для своїх продуктів скло, бо цей матеріал виявився найкращим для очищення та сушіння. Пізніше компанія розробила ряд з трьох стандартних флаконів 250, 400 та 500 мл та вибрала спільно поліефірну основу для стійкості до очищення, Трітани від Eastman, і Total П. П. Lumicene, який має хороші органолептичні властивості, для критерію прозорості.

Компанія Albéa разом з L'oréal розробила косметичні тюбики, в складі яких є картон і тим самим скоротила кількість пластику на 45 %. Після цього розширила свій асортимент перероблених одноматеріальних поліетиленових тюбиків новим асортиментом 100% поліетиленових фліп-ковпачків та представила pe Basic Cap-клікабельну відкидну кришку, сумісну з усім асортиментом ламінатних і пластикових тюбиків діаметром 30, 35, 40 і 50 мм. У партнерстві з компаніями Estée Lauder і їх престижним брендом по догляду за шкірою Origins компанія Albéa також оголосила про запуск тюбика, виготовленого з раніше важкого для переробки змішаного пластику після споживання, завдяки інноваційній, передовій технології молекулярної переробки SABIC.

Компанія-виробник первинної упаковки HCP Packaging розробила упаковки, виготовлені в ПЛР-смолах з матеріалів ABS, PE, PP та PET із надійних джерел, які сертифікований FDA, та має нейтрально-негативний вуглецевий слід протягом повного життєвого циклу. EcoWood – це природний побічний продукт переробки целюлози з паперової промисловості. Завдяки потужним характеристикам хімічної стійкості, EcoWood має хорошу сумісність з ізододеканом, SPF та агресивними формулами.

Парфумерний бренд Stoelzle Masnières у партнерстві з компанією Tiger вдосконалили технологією фотодруку якісного трафарету і добилися зниження викидів СО2 на 85 %, при цьому зберігається можливість переробити скло. Крім цього, компанія постійно встановлює все більш новіші печі для виготовлення скла, які з кожним разом все менше спричиняють викидів. Останнє оновлення було на початку 2021 року.

Німецький виробник скла HEINZ GLAS, щоб зменшувати викиди СО2, виробляє екорезистивне скло з використанням поновлюваних джерел енергії, систематично знижує вагу скла та інтегрує перероблені матеріали. Також компанія застосовує такі стратегії: MultiGen Feather – полягає в полегшеному дизайні, а MultiGen Fire включає в себе використання ПЛР для скла і пластика. MultiGen Rainbow робить акцент на стійких процесах декорування, а MultiGen Circle полягає у використанні перероблених матеріалів або матеріалів, отриманих з біомаси.

Австрійська скловиробнича група STÖELZLE застосовує на своєму виробництві нову газову піч, яка оснащена електричним підсилювачем, що постачається «зеленою» електроенергією, що дозволяє зменшити викиди на 12 %. У 2020 році компанія Stoelzle Glass Group була нагороджена Золотою медаллю Ecovadis. Крім того, пропозиція PCR (Post Consumer Recycled) від Parfumerie Stöelzle Masnières, а також інноваційні дизайни, такі як Tigital і Quali Glass Coat, вже дозволяють знизити CO2 на 77 % порівняно з традиційним лакуванням.

Джерело: www.premiumbeautynews.com
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!