Новини

Повернутися до переліку новин

Якщо у офісах скоротять використання паперу на 10%, то викиди парникових газів стануть на 1,45 мільйонів тонн менше

Папір вже багато років є одним з найбільших компонентів твердих відходів на звалищах. Незважаючи на ріст темпів переробки паперу, не всі підприємства переробляють макулатуру, тому приблизно 40% викинутого паперу в результаті опиняється на звалищах. При розкладанні паперу на звалищах, він вивільняє газ метан, який виказує в 23 рази потужніший парниковий ефект за вуглекислий газ.

До того ж, під час виробництва паперу у довкілля викидаються стійкі токсичні речовини, такі як ртуть, свинець, хлор і фосфор. Найбільш токсичні сполуки діоксини та фурани, які містяться у органо-хлоридах, виділяються після поширеної процедури відбілювання паперу хлором, який є будівельним блоком органо-хлоридів. Надлишок всіх цих речовин у навколишньому середовищі спричиняють у людей спадкові проблеми зі здоров’ям, серед яких рак, нервові розлади і проблеми з фертильністю.

Не менший вплив на довкілля має й саме виробництво паперу. Тільки для виробництва  однієї тонни паперу необхідно зрізати 17 дерев, витратити 4 тис кВт електроенергії, 240 л палива й 26 тис л води. Це вже не кажучи про те, що кожного року обсяги виробництва паперу зростають.

Експерти з США порахували, що якщо у офісах скоротять використання паперу на 10% або на 490 тисяч тонн, то викиди парникових газів стануть на 1,45 мільйонів тонн менше. Це дорівняє відмові від 280 тисяч автомобілів протягом року. 


Чи можна скоротити використання паперу в офісі?

Можна, і для цього слід скористатися кількома порадами:

  1. Друкуйте з обох сторін аркуша. Якщо до ваших документів немає чітких вимог, то варто почати друкувати з обох сторін. Дуже багато сучасних принтерів вже підтримує цю функцію, а й навіть якщо у вашої моделі принтера не має такої можливості, це можна дуже легко зробити самостійно. Таким способом можна вдвічі скоротити використання паперу.
  2. Скорочуйте текст. Перед друком очистіть текст від зайвих пробілів, пропусків, відступів та зробіть меншими поля. Якщо розмір та шрифт, який необхідно використовувати в документах, не затверджено офіційно в компанії, то зробіть їх меншими.
  3. Друкуйте версію для читання чи друку. Якщо вам необхідно роздрукувати веб-сторінку, то перейдіть на версію для читання чи друку, яка є зараз у більшості сайтів. У цій версії будуть відсутні всі зайві картинки, рекламні оголошення, банери та інші елементи оформлення, які вам не потрібні.
  4. Слідкуйте за станом принтера. Якщо у принтері засохла друкуюча голівка, закінчилися чорнила, неправильно встановили картридж чи інше, то принтер з великою ймовірністю зіпсує одну чи навіть декілька сторінок.
  5. Переходьте на цифровий режим. У час розвинутих цифрових технологій лист, договір, комерційну пропозицію, фотографії та інше можна відправити по електронній пошті, через хмарний сервіс чи флешку (швидше і економія паперу). Якщо ж таки документ необхідно друкувати, то роздруковуйте тільки фінальну затверджену версію.
  6. Друкуйте тільки необхідне. Якщо вам необхідно роздрукувати якийсь текст тільки для одного читання, а потім ці аркуші викинуться, то варто задуматися про раціональніше використання паперу.
  7. Використовуйте аркуші повторно. Якщо у вас є задрукований аркуш тільки з одного боку, і він вам більше не потрібний, то збережіть його для чернеток. Пізніше, його можна буде використати для пробного друку, нотаток чи іншого.
  8. Не використовуйте одноразовий паперовий посуд. Це звичайно зручно, але для офісу можна повноцінно придбати кілька тарілок, а кожен працівник може принести свою чашку.
  9. Контейнер для збору непотрібного паперу. В офісі можна влаштувати спеціальний контейнер, в який будуть викидати весь потрібний папір всі працівники, а коли він наповниться, то відправити його на переробку, а не на звалище.
  10. Друк в режимі чернетки. Неважливий текст та інформацію можна друкувати в спеціальному режимі чернетки. При цьому насиченість і якість чорнила знижується та використовується його менше, проте текст все ще залишається читабельним.

Джерело Прес-служба Ecobusiness Group

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!