Новини

Повернутися до переліку новин

ЄС боротиметься з марнотратством у їжі

Європейський Союз готує програму боротьби з марнотратним споживанням продуктів харчування і втратами в харчовій промисловості.

Виробленню рекомендацій для Плану дій ЄС із харчових відходів буде присвячена конференція Платформи ЄС щодо скорочення харчових відходів і марнотратного споживання продовольства. Вона відбудеться в четвер у Раді ЄС.

Без вирішення проблеми втрат і марнотратства у споживанні продуктів харчування ЄС не зможе створити стійкий продовольчий ланцюжок «від ферми до тарілки», заявила напередодні конференції комісар ЄС з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів Стелла Кіріакідес.

ЄС має твердий намір до 2030 року вдвічі скоротити харчові відходи на душу населення на рівні роздрібної торгівлі та споживання, а також зменшити втрати в процесі виробництва та постачань продуктів харчування.

Платформа, створена у 2016 році, об'єднує державні організації та приватні компанії для взаємодії між найважливішими сегментами харчового ланцюжка, а також експертів, відібраних за допомогою відкритого конкурсу. Вона спрямована на вироблення заходів боротьби з втратами та марнотратним споживанням, організовує обмін передовим досвідом та оцінку стійких досягнень.

Раніше ми повідомляли, що на засіданні Організації з питань продовольства та сільського господарства ООН у штаб-квартирі у Римі понад 70 держав зобов'язалися докладати більше зусиль задля скорочення кількості харчів, що псуються внаслідок поганого охолодження.

Джерело: Interfax-Україна

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!