Новини

Повернутися до переліку новин

Європейські вчені запропонували переробляти CO2 на паливо

Учені зі Швейцарії та Норвегії запропонували новий спосіб переробки CO2 на синтетичне паливо за допомогою вироблення сонячної енергії на штучних островах.

«Для перетворення сонячної енергії на електроенергію необхідно розмістити штучні острови в океанічних районах, де висота хвиль не перевищує 7 м, а глибина  600 м. Це дозволить отримувати CO2 з морської води, яка під час реакції з воднем утворює метанол для використання в якості палива», — наголошується в дослідженні. При цьому водень планується отримувати з допомогою фотогальванічних елементів, що перетворюють сонячну енергію на електрику.

При реалізації проекту в великих масштабах застосування штучних островів, оснащених «сонячними фермами», дозволить радикально скоротити обсяг викидів вуглекислого газу. За оцінками вчених, кластер із 70 островів зможе виробляти до 1,75 т метанолу на годину, а застосування технології на глобальному рівні дозволить усунути потребу у викопному паливі загалом.

Дослідники зазначають, що найбільш придатними місцями для побудови штучних островів є берегові лінії уздовж екватора, де немає сильних хвиль і достатньо сонячного світла — наприклад, в Індонезії, Бразилії чи північній Австралії.

Раніше повідомлялося, що концентрація CO2 в атмосфері вперше в історії людства перевищила 415 частин на мільйон. Про це йдеться в заяві вчених з Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США.

Збільшення частки вуглекислого газу в атмосфері бентежить учених через його теплопоглинальні властивості. Земля та океан на планеті поглинають і виділяють тепло, і це тепло затримується молекулами вуглекислого газу. Збільшення концентрації парникових газів призводить до підвищення температури на поверхні планети.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами ЭлектроВести

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!