Новини

Повернутися до переліку новин

За підтримки ЄС успішно реалізовано міжнародний проєкт автоматизованого радіаційного моніторингу сховищ радіоактивних відходів

Створення системи радіаційного моніторингу перебуває в центрі уваги співробітництва за напрямом ЄС-Україна у сфері ядерної безпеки. Державне агентство України з управління зоною відчуження дуже вдячне Європейському Союзу за постійну підтримку.

Про це заявив т. в. о. Голови ДАЗВ Олександр Ковальчук під час відвідування Львівського спецкомбінату, де він ознайомився з роботою автоматизованої системи.

«І для нас, і для ЄС вкрай важливо, щоб аварійні ситуації на території України можна було швидко виявити та відреагувати на них. Об'єкти поводження з радіоактивними відходами на теренах всієї країни мають перебувати під належним контролем і підтримуватись у відповідному стані. Дуже важливо, щоб українські підприємства були оснащені найсучаснішим обладнанням на випадок аварійних ситуацій», - зазначив д-р Ганс ван Вліет, керівник проєкту від Європейської Комісії.

Зокрема, за підтримки Європейського Союзу на спецкомбінатах Державної корпорації «Українське державне об’єднання «Радон» було встановлено автоматизовану систему екологічного радіаційного моніторингу. Обладнання було встановлено на 5 пунктах зберігання радіоактивних відходів, які знаходяться на території спецкомбінатів у Києві, Харкові, Дніпрі, Львові та Одесі.

За словами генерального директора ДСП «Об'єднання «Радон» Ігоря Буксанчука, автоматизована система дозволить здійснювати моніторинг і документувати параметри радіаційного стану, допоможе виявляти радіаційні небезпеки та швидко реагувати на них. Система складається з п’яти підсистем екологічного радіаційного моніторингу, які вимірюють рівні радіації та передають результати до головного офісу «Радону» у Києві.

Джерело: пресслужба ДАЗВ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!