Новини

Повернутися до переліку новин

Заборона пластику в Україні: екокомітет проведе окреме засідання щодо законопроєкту № 6077

За таке рішення проголосували 13 нардепів

Комітет із питань екологічної політики та природокористування Верховної Ради України в четвер, 17 лютого, проведе слухання щодо законопроєкту № 6077, який вводить заборону на певні види пластикової продукції та встановлює жорсткі обмеження на використання пластику.

Таке рішення ухвалили на засідання екологічного комітету в середу, 2 лютого. Його підтримали 13 народних депутатів.

Автором проєкту закону № 6077 «Про обмеження виробництва та обігу пластикової продукції одноразового використання на території України» є голова екокомітету, нардеп від партії «Слуга народу» Олег Бондаренко.

Мета законопроєкту — зменшити утворення відходів і запобігти негативному впливу пластикової продукції одноразового використання на довкілля та здоров’я людей.

Документ пропонує обмежити виробництво та ввезення на митну територію України окремих видів пластикової продукції одноразового використання та оксорозкладної пластикової продукції, яка не піддається компостуванню та під час розкладання утворює шкідливий для довкілля та здоров’я людей мікропластик.

Йдеться про такі одноразові вироби, як соломинки, пластикові виделки, ложки, ножі, палички, шпажки, тарілки, стакани, гігієнічні ватні палички тощо.

Також проєкт закону передбачає запровадження маркування для деяких виробів, які містять пластик, але поки що не можуть підпасти під обмеження.

За надання забороненої продукції на ринку автори законопроєкту пропонують встановити штраф від 17 тис. до 51 тис. грн. За повторне порушення протягом року доведеться заплатити від 85 тис. грн до 170 тис. грн.

Наголошується, що документ треба опрацювати якомога швидше, адже у світі вже ухвалили заходи щодо обмеження обігу пластикової продукції одноразового використання. Тож є загроза, що Україна може перетворитися на звалище одноразової продукції, яку вже заборонили в європейських країнах. 

Джерело: ecopolitic.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!