Новини

Повернутися до переліку новин

Законопроєкт №4167-д із новою назвою «Про запобігання, зменшення та контроль забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності» доопрацьований та готовий до повторного першого читання

Комітет з питань екологічної політики та природокористування доопрацював урядовий законопроєкт № 4167. Під номером 4167-д за дещо зміненою назвою - «Про запобігання, зменшення та контроль забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності». Докумен вже незабаром буде внесений на повторне перше читання до Верховної Ради України.

У короткі строки було розглянуто пропозиції та зауваження, надані НАЗК, ГНЕУ, іншими комітетами Верховної Ради, народними депутатами, представниками бізнес асоціацій і громадських організацій. Тож сьогодні на засіданні Екокомітет затвердив текст законопроєкту.

«Завдяки конструктивному діалогу стейкхолдерів вдалося напрацювати виважений текст. Нам важливо, щоб до другого читання та прийняття законопроєкту в цілому, врахувати дискусійні позиції для уникнення різночитань. Ми в Міндовкіллі переконані, що закон стане дієвим правовим інструментом по запобіганню, зменшенню та контролю забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності в Україні», - прокоментував заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслан Стрілець.

Що ж змінилося у законопроєкті, окрім назви? Серед ключового:

1. Доопрацювали структуру проєкту закону та визначення термінів. Наприклад, уточнено назву документу дозвільного характеру - «інтегрований довкільний дозвіл»;

2. Збільшили строки отримання інтегрованого довкільного дозволу для різних видів діяльності;

3. Доповнили та уточнили статті:

  • про зупинення, анулювання та оскарження інтегрованого довкільного дозволу;
  • про можливість надання відступу, термінів подання заяви на отримання інтегрованого дозволу.

4. Врахували пропозиції народних депутатів щодо висновків заінтересованих органів та роботи узгоджувальної комісії, коментарі громадськості та пропозиції ГНЕУ щодо моніторингу викидів тощо.

Нагадаємо, законопроєкт має запустити модернізацію української промисловості та послідовно зменшувати її негативний вплив на довкілля і здоров’я людей. Закон має імплементувати положення Директиви ЄС 2010/75/ЄС про промислові викиди, що є зобов’язанням України за Угодою про асоціацію з ЄС.

Джерело: mepr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!