Новини

Повернутися до переліку новин

Зміни в інспекційному законодавстві – презентовано проект нової редакції закону про державний нагляд (контроль)

 

24 вересня у приміщенні УКМЦ відбулась презентація проекту нової редакції Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю)” та оновлень Інспекційного порталу, повідомляє Державна регуляторна служба України . У заході, зокрема, взяли участь: т.в.о. Голови Державної регуляторної служби України Олег Мірошніченко, директор департаменту регуляторної політики і розвитку підприємництва Міністерства розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України Олександр Палазов, керівниця з інформаційних технологій Офісу ефективного регулювання BRDO Яна Горюнова.

 

ПАЕУ підтримує даний проєкт та ще більше наполягає на необхідності залишення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища в загальній системі контролю.

 

Проєкт розроблено Мінекономіки спільно з Державною регуляторною службою України та експертами BRDO за підтримки проєкту USAID “Конкурентоспроможна економіка України”. Зміни до Закону покликані зменшити регуляторне навантаження на доброчесний бізнес та запровадити додаткові інструменти забезпечення прав громадян, що дозволить збалансовано захистити інтереси громадян, бізнесу  та держави, тим самим забезпечить встановлення сприятливого середовища для провадження господарської діяльності, розвитку малого і середнього підприємництва, залученню інвестицій.

 

Законопроект передбачає підвищення прозорості перевірок, спрощення взаємодії органів контролю та бізнесу шляхом цифровізації процедур, вдосконалення процесу оскарження незаконних дій інспекторів, а також підвищення рівня безпечності підприємств завдяки ліквідації недоброчесних схем уникнення законних перевірок. Запроваджується можливість переходу всіх учасників, як бізнесу, так і інспекторів на єдину електронну систему взаємодії – Інтегровану автоматизовану систему державного нагляду (контролю).

 

Нагадаємо, ще у жовтні 2017 року Державна регуляторна служба України спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та за підтримки Офісу ефективного регулювання BRDO запустила Інспекційний портал, який сьогодні активно використовується органами державного нагляду (контролю) та підприємцями.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!