Новини

Повернутися до переліку новин

32 ідеї для екобізнесу

Якщо ви маєте вільні кошти, проте досі не вирішили, в який бізнес їх вкласти, пропонуємо 32 ідеї, які допоможуть отримати прибуток, при цьому зберігаючи довкілля. Сфера продажів і переробка вторсировини, велосипеди і електрокари, заправка картриджів для принтерів і навіть виїмка золота зі старої комп'ютерної техніки. Все задля вашого добробуту!

Сфера продажів

1. Продаж світлодіодних лампочок
Популярність світлодіодних ламп зростає, оскільки вони не набагато дорожчі від звичайних енергозберігаючих ламп, а зекономити дозволяють у рази більше.

2. Ремонт і продаж уживаних телефонів, комп'ютерів і ноутбуків
Ні для кого не секрет, що уживана техніка дешевша, ніж нова. В процесі виробництва абсолютно нових смартфонів витрачається набагато більше енергії в порівнянні з енергією, що витрачається для їх ремонту.

3. Продаж та ремонт велосипедів
Велосипед - екологічно чистий засіб пересування. Володіючи бізнесом у сфері продажів і ремонту велосипедів, ви можете не тільки заробляти гроші, але і стати частиною екореволюції.

4. Продаж виробів з переробленого скла
Скло - один із продуктів, який рекомендується не викидати, а переробляти. Це рентабельно.

5. Виробництво пакетів з переробленого паперу
У більшості країн Європи в магазинах роздрібної торгівлі рекомендується використовувати пакети з переробленого паперу, тому що вони екологічно чисті та легко утилізуються.

6. Виробництво і продаж біопалива
Біопаливо - це відносно безпечне джерело енергії, яке стає все більш популярним. Проведіть дослідження кон'юнктури ринку перед тим, як почати працювати у цьому бізнесі.

7. Магазин секонд-хенд
Сутність екопродажів полягає в тому, щоб сприяти зменшенню енерговитрат під час виробництва нових продуктів. А в секонд-хендах і продають уживані речі.

8. Букіністичний магазин
Під час виробництва книг витрачається багато енергії і, звичайно, тонни деревини. Тому купувати старі книги - екологічніше, ніж нові.

9. Продаж електронних книг
80 екоlvl - електронні читалки. Купити електронну книгу замість десятків паперових - дешевше та екологічніше. Так ви зможете врятувати дерева від вирубки і свій гаманець від додаткових витрат.

10. Продаж екологічних дитячих іграшок
Такі іграшки мають здатність до легкого розпаду і безпечні для дітей. 

11. Виробництво рослинних лікарських препаратів
Рослинні лікарські препарати значно відрізняються від синтетичних. Зазвичай перевагою рослинних лікарських препаратів є низька алергенність.

12. Продаж і установка сонячних панелей
Попит на сонячні панелі збільшується, тому такий бізнес - хороший спосіб отримати прибуток.

13. Виготовлення меблів із перероблених матеріалів
Меблі з перероблених матеріалів рятують планету від вирубки дерев і виробництва інших матеріалів. Ще вигідніше - реконструювати старі меблі.

14. Продаж електрокарів
З кожним роком популярність електрокарів збільшується, тому займатися продажем таких автомобілів - вигідно. 

15. Продаж портативних зарядних пристроїв на сонячних батареях
Такі портативки не вимагають підзарядки в сонячний день. Тому користуватися ними можна навіть там, де отримати доступ до електрики проблематично.

16. Екологічно чисті будівельні матеріали
Екобудівництво - вид будівництва, при якому вплив на природу мінімальний, а матеріали, що використовуються, мають підвищені показники енергоефективності.

17. Магазин органічних продуктів
Існує безліч органічних продуктів, які можна продавати в роздріб. Органічні засоби для догляду за волоссям і шкірою, товари для тварин. Це лише невелика частина продуктів, від продажу яких можна отримати хороший прибуток.

18. Золото зі старої техніки
Ви можете заробляти, продаючи золото зі старих комп'ютерних деталей. Добре те, що ви будете отримувати комусь вже непотрібну електроніку безкоштовно!

Сфера переробки

19. Завод з переробки вторсировини
Якщо ви хочете заснувати екобізнес у сфері послуг, то один з варіантів - відкрити завод з переробки вторсировини. Скуповуєте сміття - продаєте готову сировину для інших виробництв.

20. Переробка алюмінію
Алюміній можна багаторазово переробляти. А цей процес вимагає приблизно 5 % енергії, що використовується під час виробництва алюмінію з руди. Перероблена алюмінієва тара застосовується в багатьох господарчих сферах.

21. Переробка пластикових пляшок
З уживаних пластикових пляшок виробляється велика кількість речей: від ґудзиків до сумок. Для початку з'ясуйте, який продукт користується найбільшим попитом у вашому районі, а також поговоріть з місцевими виробниками бутельованої води і безалкогольних напоїв. Для них закуповувати перероблені пластикові пляшки вигідніше, ніж виробляти нові.

22. Переробка паперу і картону
На виробництво паперової продукції використовується величезна кількість води і целюлози, тому займатися переробкою паперу – значить, захищати природу.

23. Переробка медичних відходів
Кожен день викидаються тонни прострочених ліків, рукавичок та інших відходів медичної та фармацевтичної галузі. Переробляючи подібне сміття, ви б позбавили навколишнє середовище від небезпечних відходів.

Інші види екобізнесу

24. Розробка мобільного додатку на екотематику
За допомогою екододатку ви зможете поширювати інформацію про охорону довкілля, і ще багато про що. Він дозволить людям вивчити і зрозуміти екологічні проблеми, а також почати допомагати планеті.

25. Заправка картриджів
Якщо регулярно заправляти картриджі, то можна врятувати і землю від незліченних контейнерів для чорнила, і свій гаманець від витрат, яких можна було уникнути.

26. Заснування некомерційної організації
Некомерційна організація може розпочати кампанії за приєднання до «зелених», переробку матеріалів, заохочення економії ресурсів тощо. Якщо ви успішно керуєте організацією, то зможете отримати підтримку й фінансування від міжнародних установ-донорів і компаній, що діють у цій галузі.

27. Ландшафтна архітектура
Ландшафтна архітектура - це мистецтво, планування, проектування, управління, збереження і відновлення ґрунту. Вона прикрашає наше довкілля. Але зауважте: підприємець, який хоче зайнятися ландшафтною архітектурою і отримувати від цього прибуток, повинен бути творчою і працьовитою людиною.

28. Стрижка газонів
Справа, з якою легко впоратися. Основне обладнання, необхідне для даного виду бізнесу - газонокосарка, граблі та тачка. Пам'ятайте, що догляд за газонами - бізнес, який залежить від сезону. Зазвичай стрижка газонів популярна у період між квітнем і жовтнем.

29. Блог на екологічну тематику
Якщо ви еколог або працюєте в екологічній промисловості та знаєте про це багато, то одна з ідей для бізнесу - почати вести свій блог. Річ у тому, що якщо ваш блог буде цікавий і корисний, ви привернете трафік і зможете рекламувати компанії, що займаються екобізнесом.

30. Станція для зарядки електрокарів
Число електрокарів збільшується щорічно, а отже, і потреба станцій для зарядки цих видів транспорту зростає. Це - бізнес майбутнього.

31. Організація спільних поїздок
Спільне користування автомобілем, тобто, здійснення поїздок разом з іншими людьми, це хороший спосіб заощадити на паливі, а також зменшити викиди вуглецю. Ваша робота полягатиме в тому, щоб встановити зв'язки між водієм і попутниками, проконтролювати весь процес і отримати свій відсоток від поїздки.

32. Очищення повітропроводів
Пил і бруд легко накопичуються у вентиляційних каналах, що перешкоджає правильній роботі кондиціонерів, а також збільшує споживання енергії. Тому вентиляційні канали потребують регулярного чищення, і ви можете стати «сажотрусом». 

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами ЗЯЛЁНЫ ПАРТАЛ  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!