Новини

Повернутися до переліку новин

6 способів досягнення енергоефективності в промисловості

Енергоефективність є важливою частиною індустрії, оскільки вона може допомогти зменшити витрати та заощадити енергію. Рахунки за електроенергію не відповідають дійсності. 

Те, що ви платите щомісяця, більше, ніж використання. Можливо, ви використовуєте лише половину, а інша половина просто витрачається через негерметичні системи, несправне обладнання та інші.

Промислові приміщення, такі як, наприклад, для водопостачання та водоочисні споруди, потребують величезної кількості електроенергії для роботи. 

Але більша частина енергії – майже половина – йде на втрату через недбалість та відсутність будь-якої програми енергоменеджменту. 

Обробна промисловість витрачає мільярди доларів на енергооб'єкти, а енергетичні відходи становлять 30% з них. 

Уявіть, скільки додаткових грошей ви платите за енергію, яку навіть не використали. А тепер уявіть, скільки ви можете заощадити, ставши більш енергоефективним.

Енергоефективність для промисловості – будь-якої галузі – дуже важлива з точки зору фінансів, ефективності, продуктивності та екологічності. Кожна галузь, компанія та організація повинні вжити заходів для досягнення енергоефективності. Хороша новина полягає в тому, що ви можете це зробити.

Ось 6 найефективніших способів досягнення енергоефективності для промисловості:

  1. Команда енергоменеджменту

Енергоефективність є важливою частиною будь-якої галузі, компанії та організації, тому вона заслуговує на новий відділ або команду. Одним із найкращих способів управління енергією та підвищення ефективності є створення команди з управління енергією, яка буде обробляти всю інформацію, контролювати й розраховувати споживання, а також допомагати в економії енергії. 

Більшість галузей не мають спеціальної команди, яка б брала на себе відповідальність, тому справа десь губиться. Тепер, коли увага до довкілля стає надважливою, мати команду, яка допомагає досягти енергоефективності для промисловості, стає ще критичнішим.

Як це зробити:

  • Команда повинна мати представника від кожного відділу
  • Створіть план моніторингу споживання енергії
  • Змусьте команду реалізувати ідеї для економії енергії
  • Додайте стимули та бонуси, щоб люди наполегливо працювали
  • Взяття ініціативи в напрямку енергоефективності є важливим для кращого майбутнього компанії, а також навколишнього середовища.
  1. Енергетичний аудит 

Виконання енергетичних аудитів є одним із найкращих способів досягнення енергоефективності для промисловості, оскільки він виконується дуже ретельно та точно. Результати можуть бути використані для визначення проблемних областей і складання плану досягнення енергоефективності для промисловості. Хоча ви можете проводити внутрішні енергоаудити, для найкращих та неупереджених результатів попросіть зовнішню команду зробити це. 

Компанія з енергоаудиту має команду експертів, що спеціалізуються на енергоаудиті, і допомагають компаніям стати більш ефективними. 

Енергетичний аудит допоможе кількісно визначити споживання енергії кожним відділом, час і дні пікового споживання та місце, де відбуваються відходи. 

Після проведення аудиту команда порекомендує необхідні кроки для досягнення кращої енергоефективності промисловості та економії витрат.

  1. Економія споживання електроенергії  

Зменшення споживання електроенергії є одним із найкращих способів стати більш енергоефективним для будь-якої галузі. Використовуючи спеціальну систему споживання електроенергії галузі можуть краще керувати своїм споживанням енергії. Економні системи забезпечують стабільний та ефективний струм мережі, що допоможе заощадити до 20%. Її можна встановити в електричній системі, і вона може допомогти, стабілізуючи вхідну напругу та послабивши стрибки напруги, викликані запуском двигунів, обладнання для кондиціонування повітря, приладів та іншого обладнання. Вона також допомагає усунути гармонічні спотворення та шуми електричного сигналу. Ця система є одним із найефективніших способів керування та покращення використання енергії та енергоефективності в промисловості.

  1. Контроль і керування використанням техніки 

У промисловості робота механізмів споживає величезну частину енергії. Контролюючи та ретельно використовуючи енергію для роботи машин, галузі можуть знизити витрати та підвищити ефективність. Стратегічно плануючи використання техніки, ви можете зменшити кількість відходів і заощадити витрати на електроенергію. Ви можете використовувати інформацію аудиту, щоб знайти, яке обладнання потребує найбільше енергії для роботи. Одним з найефективніших способів підвищення енергоефективності є планування роботи цих машин у години пік. 

Крім того, існує багато способів оптимізації використання техніки для економії енергії та витрат.

  1. Використання світлодіодного та сонячного освітлення 

Освітлення також є важливою частиною таких галузей, як водоочисні споруди. 

Ви будете здивовані, дізнавшись, скільки енергії витрачається на освітлення. 

Якщо залишити ввімкнене світло, коли воно не використовується, це може мати величезний вплив на споживання енергії. 

Вимкнення освітлення після використання є одним із найкращих і найпростіших способів заощадити енергію. 

Хоча люди усвідомлюють цей факт вдома, промисловість не звертає на це особливої ​​уваги. 

Важливо, щоб компанії вжили відповідних заходів, щоб зменшити витрати енергії, вимикаючи світло та використовуючи енергоефективне освітлення, як-от світлодіодне та сонячне освітлення.

Ось кілька способів, якими ви можете це зробити:

  • Автоматизовані системи освітлення на основі заповнюваності кімнати або доступності денного світла можуть зменшити витрати енергії
  • Встановіть датчики руху, щоб автоматизувати вмикання та вимикання світла за потребою
  • Використання ефективного світлодіодного матеріалу для досягнення енергоефективності та економії до 80% вартості освітлення.
  • Встановлення сонячних світлодіодних ламп для підвищення енергоефективності, оскільки вони мають сонячні панелі та батареї, які живлять енергію до світильників

Свідоме використання світильників може допомогти зменшити витрати енергії та підвищити продуктивність.

  1. Оптимізація повітряних компресорів 

Повітряні компресори встановлюються в промислових зонах з різних причин, і вони також є причиною величезного споживання енергії. У ньому також задіяно багато відходів. Несправність полягає в неправильному проектуванні, неправильному монтажі та технічному обслуговуванні. 

Витоки повітряних компресорів можуть призвести до величезних витрат енергії. 

Багаторазові витоки можуть значно збільшити вартість енергії. 

Важливо підтримувати повітряні компресори на оптимальному рівні та переконатися, що вони правильно герметичні та не мають витоків. Енергетичний аудит охопить це та допоможе розробити план вирішення проблеми найбільш ефективним способом.

Важливість регулярного технічного обслуговування

Чищення та технічне обслуговування систем є одним із найкращих способів забезпечити енергоефективність вашого комерційного приміщення. Переконайтеся, що система, обладнання, механізми, освітлення та інші важливі компоненти регулярно очищаються та обслуговуються. 

Підтримуючи ефективність системи, ви можете зменшити витрати енергії, підвищити ефективність, а також збільшити термін служби кожного компонента. 

Ви можете зменшити ймовірність раптових поломок системи за допомогою ефективної програми обслуговування різних важливих компонентів. Найняти професійну команду для регулярного ремонту та технічного обслуговування – це чудовий спосіб забезпечити ефективне та доглянуто ваше промислове приміщення.

Підсумок

Енергоефективність для промисловості є важливою і може бути досягнута шляхом вжиття відповідних заходів. Від створення команди з енергоменеджменту до найму професійної аудиторської компанії до виконання програми технічного обслуговування компанії можуть заощадити витрати та зробити свій промисловий простір більш ефективним.

Джерело: www.keiken-engineering.com

Прес-служба НЦСР

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!