Новини

Повернутися до переліку новин

Біоенергетика – важлива складова енергозабезпечення як в період воєнного стану, так і для післявоєнного відновлення

Розвиток української біоенергетики як складової енергетичної безпеки, післявоєнного відновлення та сталого розвитку громад - один із пріоритетних напрямів роботи Держенергоефективності.

“Держенергоефективності активно реалізує державну політику у сфері альтернативних видів палива. Наша команда сприяє розвитку біоенергетики, розробляючи законопроєкти, аналізуючи проблеми та шукаючи ефективні способи їх вирішення”, - наголосив заступник Голови Держенергоефективності Віктор Білько під час відкриття міжсекторального діалогу “Невикористаний біоенергетичний потенціал України: комплексний погляд на цільове використання”.

За безпосередньої участі Агентства розроблено законопроєкти щодо:

  •  розвитку ринку твердих біопалив (електронної системи торгівлі біопаливом);
  •  запровадження механізму підтримки вирощування енергорослин;
  •  розвиток ринку рідких біопалив;
  • зниження податкового навантаження на об’єкти біоенергетики шляхом встановлення для них нульової ставки податку на викиди CO2.

“Щоб використати на повну силу потенціал біоенергетики, доцільно розглядати можливості для створення енергетичних кластерів. Вони поєднують біоенергетичні проекти з іншими проектами сільського господарства, енергетичною утилізацією відходів, виробництвом енергоефективних матеріалів та іншими ініціативами. Це дозволить комплексно відродити регіон, дати робочі місця мешканцям та тимчасово переміщеним особам”, - зауважив Віктор Білько.

“Сьогодні ми посилюємо роботу і запрошуємо до співпраці з нами всіх стейкхолдерів: органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, провідні асоціації, бізнес, міжнародні організації”, - підкреслив заступник Голови Держенергоефективності та закликав учасників заходу до діалогу.

Детальніше про напрацювання Агентства розповіла Олена Ленська - директор Департаменту розвитку відновлюваної енергетики Держенергоефективності. Окреслюючи потенціал України для виробництва твердого та рідкого біопалива, а також біометану, вона розкрила суть розроблених законодавчих ініціатив для стимулювання кожного напряму та закликала застосовувати кластерний підхід для енергетичної трансформації і відновлення громад.

“Створення енергетичних кластерів дасть змогу не лише вирішити питання енергозабезпечення громади, а й завдяки об’єднанню проєктів різних галузей активізувати економічні процеси, створюючи умови для життя людей та сталого розвитку на довгострокову перспективу.  Наразі в деяких регіонах України є низка незадіяних цукрових та спиртових заводів, які мають розвинену інфраструктуру та можуть бути використані для розбудови кластерів”, - зауважила О. Ленська.

Джерело: Державне агенство з енергоефективності та енергозберження України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!