Новини

Повернутися до переліку новин

Для чого існує реєстр об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів?

Реєстр об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів ведеться з метою забезпечення збирання, оброблення, збереження та аналізу інформації про об’єкти утворення, оброблення та утилізації відходів.

Реєстр об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів ведеться на підставі звітних даних виробників відходів, відомостей уповноважених органів виконавчої влади у сфері поводження з відходами.

У реєстрі визначаються номенклатура, обсяги утворення, кількісні та якісні характеристики відходів, інформація про поводження з ними та заходи щодо зменшення обсягів утворення відходів і рівня їх небезпеки.

Порядок ведення реєстру об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів визначається ПКМУ від 31.08.1998 р. № 1360.

Наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки від 17.02.1999 р. № 41 були затверджені форми реєстрових карти об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів та Інструкція щодо їх складання.

Зверніть увагу!

Однак наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів від 03.02.2021 р. № 74 були внесені зміни до наказу від 17.02.1999 р. № 41.  Суттєвих змін форми реєстрових карт ОУВ та ООУВ не зазнали, були скасовані вимоги щодо погодження з
територіальними органами Держсанепідслужби. Але у зв’язку з цим виникла суперечка законодавчих актів, оскільки зміни були внесені до наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки, а ПКМУ № 1360 залишилась без змін.

Нагадаємо, що підприємства повинні щороку проводити ревізію даних реєстрових карт та надавати данні про внесені зміни до обласних державних адміністрацій, на електронних носіях задля подальшого корегування єдиного державного реєстру.

Читайте більше у випуску журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» №7, 2021

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!