Новини

Повернутися до переліку новин

Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними  джерелами – це офіційний документ, який дає право підприємствам, установам, організаціям та громадянам-підприємцям експлуатувати об'єкти, які мають джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, за умови дотримання встановлених відповідних нормативів граничнодопустимих викидів та вимог до технологічних процесів у частині обмеження викидів забруднюючих речовин протягом визначеного в дозволі терміну.
Необхідність отримати Дозвіл на викиди в атмосферне повітря регламентується діючим законодавством України.

Компанія «Проектно-Екологічний Консалтинг» спеціалізується на послугах з розробки науково-технічної документації та супроводі підприємств щодо отримання дозвільних документів у сфері охорони навколишнього середовища.

Одна з послуг компанії – це Дозвільні документи у сфері охорони атмосферного повітря

В рамках цієї послуги ми пропонуємо виконання наступних видів робіт:

  • Проведення інвентаризації викидів, розробка та реєстрація Звіту по інвентаризації викидів забруднюючих речовин.

Спеціаліст компанії здійснює виїзд на підприємство та проводить інвентаризацію існуючих джерел викидів в атмосферне повітря. При можливості організації місці відбору проб, проводяться лабораторно-інструментальні заміри на організованих джерелах викидів.

За результатами інвентаризації та проведених замірів складається Звіт по інвентаризації джерел викидів забруднюючих речовин на підприємстві, який подається на реєстрацію в Мінприроди (суб'єкт  господарювання, об'єкт якого належить до першої групи), обласні, Київську та Севастопольську міські державні адміністрації, орган виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань охорони навколишнього природного середовища (суб'єкт господарювання, об'єкт якого належить до другої або третьої групи).

Як результат цього етапу роботи, наш клієнт отримує роздрукований Звіт з інвентаризації та лист про реєстрацію звіту.

  • Розробка Документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів

Компанія «Проектно-екологічний консалтинг» має право на розробку Документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів відповідно до п. 1.3. Наказу Мінприроди № 108 від 09.03.2006 р. «Про затвердження Інструкції про загальні вимоги до оформлення документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для підприємств, установ, організацій та громадян-підприємців» та занесена до відповідного переліку Мінприроди України.

На даному етапі роботи спеціаліст нашої Компанії, який пройшов навчання в Мінприроди та має відповідне свідоцтво, на підставі Звіту по інвентаризації розробляє Документи, в яких обґрунтовуються обсяги викидів підприємства та готує пакет документів для отримання підприємством Дозволу на викиди забруднюючих речовин.

Результат цього етапу роботи – готовий пакет документів для отримання Дозволу.

  • Отримання Дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

На даному етапі готується Заява на отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та разом з пакетом документів подається до Мінприроди (суб'єкт  господарювання, об'єкт якого належить до першої групи), обласні, Київську та Севастопольську міські державні адміністрації, орган виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань охорони навколишнього природного середовища (суб'єкт господарювання, об'єкт якого належить до другої або третьої групи).

Як результат цього етапу роботи, наш клієнт отримує Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Строк дії дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, виданого суб’єкту господарювання, об’єкт якого належить до першої групи, суб’єкту господарювання, об’єкт якого знаходиться на території зони відчуження, зони безумовного (обов’язкового) відселення території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, — сім років, об’єкт якого належить до другої групи, — десять років, об’єкт якого належить до третьої групи, — необмежений (Закон України «Про охорону атмосферного повітря»).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!