Новини

Повернутися до переліку новин

Екологічне маркування та перспективи переходу до єдиного ринку зеленої продукції

Попит на продукцію, що відповідає екологічним вимогам, зростає як у всьому світі, так і в Україні. Споживачі дедалі частіше обирають товари та послуги з покращеними характеристиками щодо впливу на довкілля та здоров’я людини. В Україні у 2018 році наявність знаків екологічного маркування відігравала важливу роль у рішенні придбати товар вже не менш як для 30% споживачів.

Поширення та підтримка програм з екологічної сертифікації та маркування на державному та міжнародному рівнях також спонукають бізнес вдаватися до екологічно інноваційних та прогресивних методів і технологій. Право на застосування екомаркування мають такі продукція чи послуги, які чинять менший негативний вплив серед аналогів на ринку. Пропонуючи товар, що знижує вплив на навколишнє середовище, можна також створити нову ринкову нішу чи закріпити за компанією позитивний імідж. Все це надає конкурентні переваги на ринку та є важливою частиною соціальної корпоративної відповідальності бізнесу.

Вимоги до інформації екологічного характеру про продукцію, що зазначається на етикетці або пакуванні, у рекламній продукції чи супровідній документації, регламентуються міжнародними стандартами серії ISO 14020 «Екологічні маркування та декларації».

Типи екологічного маркування та їх особливості, на що потрібно звернути увагу, читайте детально із роз’ясненнями, від експерта з ресурсоефективного та чистого виробництва – Марії Реви, в журналі «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» №7, 2020.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!