Новини

Повернутися до переліку новин

Екологічні вимірювання завжди «переслідують» еколога промислового підприємства

Екологічні вимірювання завжди «переслідують» еколога промислового підприємства. Адже це є невід’ємною частиною діяльності всіх підприємств, які використовують природні ресурси та можуть негативно впливати на стан довкілля.

Ми стикаємося з ними під час процедур ОВД, коли готуємо суб’єкт господарювання для отримання дозволу на викиди або спеціальне водокористування. Коли оцінюємо клас небезпеки відходів, перевіряємо ефективність ПГОУ та інших очисних споруд, здійснюємо виробничий контроль та готуємо «якісь циферки» нашому бухгалтеру для сплати екологічного податку.

Як показує, аналіз практики, найчастіше еколог підприємства зустрічається з екологічними вимірюваннями у трьох типових ситуаціях:

  • коли самостійно планує та виконує вимірювання у скидах або викидах;
  • коли шукає зовнішнього виконавця цих екологічних вимірювань, та потім перевіряє і приймає результат  його діяльності;
  • коли орган нагляду виконує контрольні екологічні вимірювання, та еколог має пересвідчитися у вірності, об’єктивності та доброчесності інспектора.

Під час проведення лабораторного контролю, в більшості, екологи зіштовхуються із гострими питання щодо застосування алгоритмів для підготовки стаціонарних джерел викидів для відбору, та як обчислити невизначеності в екологічних вимірюваннях і вірно оформити результати?

У ході цих вимірювань виникають найпоширеніші помилки саме на етапі організації інструментальних екологічних вимірювань та на рівні законодавчих і метрологічних вимог, які висуваються до екологічних вимірювань в Україні.

Взагалі, екологічні вимірювання — це наче тонка червона стрічна, яка пронизує усі аспекти діяльності професійного еколога або менеджера з природокористування. Та яка потребує обізнаності в нових тенденціях і вимогах до екологів під час лабораторних контролів.

ПАЕУ зосередилася на розкритті питань, актуальних серед екологів підприємств, та запросила надати відповіді експерта МАКСИМА СОРОКУ, PhD з екологічної безпеки, науково-технічного радника проєкту «Чисте повітря для України», еколога з понад 10-ма роками досвіду інструментальних вимірювань та екологічного моніторингу довкілля.

Сфокусуємося на нових державних стандартах, які наступні 10 років будуть визначати усю процедуру відбору проб викидів зі стаціонарних джерел. Ці знання допоможуть вам уникнути похибок під час інвентаризації викидів, виробничому контролі або перевірці ефективності ваших ПГОУ.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!