Новини

Повернутися до переліку новин

Фермер-равликовод: це звучить… перспективно!

Інформація тільки тоді стає знанням, коли вона проходить через власний досвід — цей мудрий вислів міг би дуже добре охарактеризувати захід, що відбувся 22 лютого на базі Немішаївського агротехнічного коледжу.  А саме — форум «Вся правда про равликовий бізнес» від Асоціації «Равлиководи України Prosnail».

Равликівництво — досить нова сільськогосподарська галузь в Україні, яка, проте, зарекомендувала себе і як одна з перспективних для розвитку. На сьогодні вирощуванням равлика займаються не лише великі агрокомпанії, а й дрібні фермерські господарства. Згідно з даними Асоціації, тільки за минулий рік в Україні понад 100 нових господарств почали освоювати цей вид бізнесу.

Саме для таких фермерів-початківців та для тих, хто тільки зважує рішення щодо початку нового виду діяльності, форум став сходинкою до оволодіння необхідними знаннями. Практика, практика, і ще раз практика! Навколо неї були сконцентровані практично усі виступи доповідачів, одні з яких ділилися загальними знаннями, як-то особливості утримання маточного стада, годування та технології вирощування. Інші сконцентрували увагу на питаннях щодо технічного оснащення ферм та автоматизації процесів й презентували новітні технічні розробки у цьому напрямку. Тема ризиків та нюансів першого року вирощування викликала багато запитань  з боку слухачів; проте найбільше їх з’явилося після презентації для початківців «Равликова ферма у власному городі». Тетяна Шевченко, виконавчий директор асоціації «Равлиководи України «Проснейл» постаралася відповісти на всі з них та запросила до співпраці з асоціацією усіх, хто зацікавився таким напрямком агробізнесу.

Про перспективність розведення равликів висловився і директор відокремленого підрозділу Університету біоресурсів і природокористування України «Немішаєвський аграрний коледж» Володимир Альохін: він повідомив про створення науково-практичної лабораторії равликівництва на базі закладу.

Всі слухачі форуму отримали спеціальні сертифікати від «Проснейл»; а на завершення зустрічі на його учасників очікував сюрприз: дегустація вишуканих страв із равликів, які у більшості країн Європи вважаються делікатесом.

Джерело: ECOBUSINESS Group

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!