Новини

Повернутися до переліку новин

Глобальне потепління збільшить області поширення багатьох захворювань

Вчені з 24 дослідних організацій підготували звіт про вплив глобального потепління на здоров'я людей. На думку дослідників, зростання температури призведе до поширення низки захворювань і збільшення кількості "кліматичних біженців", повідомляє Naked Science.

Дослідники встановили, що в період між 2000 і 2016 роками кількість людей, що піддаються впливу високих температур, значно зросла. Серед них стало на 125 мільйонів більше літніх людей: для їхнього здоров'я спека становить особливу небезпеку. Також у світі стало більше жертв голоду, викликаного кліматичними причинами. Цей показник вимірюють у 30 країнах, де харчування населення значною мірою залежить від місцевих продуктів. У 1990 році в цих країнах недостатньо харчування отримували 398 мільйонів осіб, у 2016-му це число зросло до 422 мільйонів. Показники збільшуються не тільки через зміни клімату, але і в силу зростання населення Землі, а також поступового старіння населення багатьох територій.

Ростуть області поширення багатьох трансмісивних захворювань. Ці хвороби передаються за участю організмів-переносників (комах, чи кліщів). Наприклад, ймовірність поширення "костоломної лихоманки" денге з початку 1950-х збільшилася на 9,4%. Цей показник зростає, оскільки через потепління збільшується ареал переносників хвороби, комарів Aedes aegypti.

За оцінками вчених, до кінця сторіччя більше мільярда людей можуть стати "кліматичними біженцями". Вже зараз жителі деяких регіонів змушені переїжджати через постійні дощі або зростання середніх температур. Ці зміни відображаються, наприклад, на фермерах — зміни погоди безпосередньо позначаються на їхніх доходах.

Раніше вчені встановили, що в найближчі п'ять років температура на Землі буде зростати. При цьому, на думку вчених, 2016 рік може стати найспекотнішим роком за всю історію метеоспостережень. У 2017 році температурний рекорд побитий не буде через впливу Ла-Нінья – зворотного Ель-Ніньо процесу, що призведе до охолодження деяких куточків планети.

Джерело: dt.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!