Новини

Повернутися до переліку новин

Громади Черкаської області за підтримки МХП зможуть впровадити роздільне збирання сміття

У двох районах Черкаської області вже другий рік поспіль відбувся екофестиваль, організований з ініціативи Благодійного фонду «Урожай  — громаді» та завдяки фінансовій підтримці ТОВ «НПФ Урожай», що входить до агроіндустріальної групи МХП.

Головним завданням цих заходів є популяризація та розвиток екологічної культури в громадах, заохочення їхніх екоініціатив у межах тематичних фестивалів. Свята «Екофест у твоїй громаді» відбулися в с. В’язівок Городищенського району та с. Завадівка Корсунь Шевченківського району, де провадить свою діяльність підрозділ МХП «НПФ Урожай».

«Завдяки «НПФ Урожай» Карашинська громада виграла два екологічні проекти, один з яких передбачає закупівлю баків для сміття: ми хочемо почати його роздільне збирання, і почнеться цей проект із Завадівки. Протягом цього місяця ми встановимо баки, і сміття на вулицях через декілька днів уже не буде», — про допомогу компаній холдингу МХП щодо збереження екології краю розповів Анатолій Пархоменко, голова Карашинської об'єднаної територіальної громади.

Еколог «НПФ Урожай» Андрій Осокін провів лекцію для учасників фестивалю про цілі та принципи сортування і роздільного збирання сміття, позитивний вплив такої практики, яка вже досить поширена у світі, на стан навколишнього середовища. У межах екозаходу в селах В’язівок Городищенського району та Завадівка Корсунь-Шевченківського району відбулися конкурси та змагання з екотематики, а також безпрограшні лотереї, учасники та переможці яких отримували як призи екосумки, екокухлі, футболки, брендовані браслети та сувеніри від організаторів. А головним призом для учасників став сучасний смартфон від директора «Урожаю» Олександра Воскобойника.

Одним із ключових конкурсів фестивалю було збирання сміття командами. За 20 хвилин 25 учасників зібрали 373 кілограми сміття в кар'єрі неподалік від села В’язівок. Найбільша сумарна вага зібраного сміття була у команди з цього села – вона й одержала сертифікат на 2000 грн.

Також грошовими преміями по 1000 грн за прагнення до перемоги та наполегливість відзначили команди сіл Дирдин і Валява.

Окремо підрахували сумарну кількість балів усіх команд і визначили трьох переможців екофеста. Отже, за третє місце сертифікатом на 2000 грн нагородили команду села Воронівка. Друге місце за загальними результатами у команди села Хлистунівка, яка одержала премію 3000 грн. А перше місце та 5000 грн дісталися команді села В’язівок – вона була лідером у всіх конкурсах.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!