Новини

Повернутися до переліку новин

Індія з 2 жовтня вводить заборону на одноразові пакети, стаканчики і соломинки

В Індії з 2 жовтня мають намір ввести загальнонаціональну заборону на використання одноразових пластикових пакетів, стаканчиків і соломинок. Під заборону потраплять шість найменувань пластикової тари, повідомляє Euronews.

Багато громадян вітають цей крок на захист навколишнього середовища. Однак екологи кажуть, що уряд не повинен поспішати, спочатку потрібно надати споживачам альтернативу. Заборона – не вирішення проблеми, вважають експерти.

Декому через ініціативу уряду загрожує втрата роботи. Особливо засмучені дрібні виробники пластмаси і продавці вуличних закусок, оскільки заборона на пластик завдасть удару по їх справі.

«Відтоді, як я почув заяву прем'єр-міністра, я стривожений, думаю, що мені тепер робити? Що я буду робити у майбутньому? Я все ще сподіваюся, що уряд може зробити якесь оголошення про перезапуск заводів, і я щодня приїжджаю на фабрику з цією надією. Протягом місяця роботи немає. Я повинен заплатити шкільні збори своїх дітей та інші витрати моєї сім'ї, і це серйозна проблема для нас», – скаржиться Біжендра Сингх, робочий заводу з виробництва пластикової тари.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, який виступає за «звільнення» країни від подібного сміття, закликає співгромадян регулярно виходити на суботники і прибирати вулиці.

Повністю позбутися одноразового пластику Індія планує до 2022 року. Однак це буде нелегко, оскільки в другій за чисельністю населення країни світу досі немає розвиненої системи сортування та переробки відходів.

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2018 року Європарламент схвалив заборону на одноразові трубочки, ватяні палички, тарілки і столові прилади.

Як повідомлялося, канадський прем’єр Трюдо змусить підприємців Канади самим переробляти пластикові відходи своєї продукції. Канада заборонить одноразовий пластик з 2021 року.

Тим часом в Україні пропонують заборонити поліетиленові пакети, на українців чекають штрафи.

Джерело: Mind

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!