Новини

Повернутися до переліку новин

Кувейт розглядає можливість вкластися у чисту енергетику в Україні

Кувейтські інвестори розглядають перспективи капіталовкладення у проекти "чистої" енергетики, енергоефективності та переробки сміття в Україні. Про це УНН повідомили у пресслужбі Держенергоефективності.

Це питання обговорили представники відомства із керівниками кувейтських компаній GEMS Advisory Group та Taibat Al-khair Holding Co, що входить до великого інвестиційного холдингу Al Salam Group Holding.

Як зазначається, попри значні ресурси нафти та усвідомлюючи переваги низьковуглецевої економіки, Кувейт має на меті досягти 15% «чистої» енергії до 2030 року. Тож, від співпраці у цій сфері виграють обидві країни, зауважили у Держенергоефективності.

«За останні 5 років ми створили дієві стимули та привабливі умови для інвестування як у проекти з енергоефективності, так і «чистої» енергетики. Підтвердження – реалізовані проекти на понад 4 млрд євро. На ринок зайшли інвестори у т.ч. із різних куточків світу: Норвегії, Данії, Іспанії, Туреччини, Китаю тощо», - повідомив при цьому директор департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності Юрій Шафаренко.

Загалом, сторони обговорили чинне законодавство, заплановане впровадження аукціонів та подальшу стратегію розвитку «чистої» енергетики. Після цього розглянули найбільш затребувані проекти для українських громад, серед яких – виробництво електроенергії та тепла з відновлюваних джерел, а також генерації енергії із сміття.

Також учасники зустрічі домовилися опрацювати можливі потенційні напрями роботи кувейтських інвесторів на українському ринку.

Нагадаємо, цього року  Україна зробила ривок у 55 позицій і потрапила у топ-10 рейтингу інвестиційної привабливості чистої енергетики серед країн, що розвиваються.

Джерело: УНН

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!