Новини

Повернутися до переліку новин

Лише невелика частина банківського кредитування в міжнародній практиці класифікується як зелені фінанси

Під словосполученням «зелені фінанси» GFSG (Дослідницька група зелених фінансів (GFSG)’s (Green Finance Study Group) розглядає фінансування інвестицій, які забезпечують екологічні переваги в більш широкому контексті сталого розвитку і включають, наприклад, забруднення повітря, води, земель; скорочення викидів парникових газів; підвищення ефективності використання енергії, а також пом’якшення й адаптацію до зміни клімату.

Зелені фінанси охоплюють широкий спектр фінансових установ і класів активів та передбачають як державне, так і приватне фінансування й ефективне управління екологічними ризиками у всій фінансовій системі.

Незважаючи на певний прогрес, лише невелика частина банківського кредитування в міжнародній практиці класифікується як зелені фінанси.

Менше як 1 % глобальних облігацій позначені як зелені і менш ніж 1 % є авуарами глобальних інституційних інвесторів як екологічно чисті активи інфраструктури. За останнє десятиліття в національному законодавстві розвинених країн значно розширилися різні варіанти розвитку зеленого фінансування, що взаємодоповнюють фінансовий сектор. До них належать, зокрема, вимоги щодо кредитування та інвестування, посилення екологічного розкриття інформації й управління, а також фінансові продукти, такі як зелені кредити, зелені облігації, інвестиційні трасти зеленої інфраструктури та зелений індекс продукції, які визначені міжнародними фінансовими інституціями.

Фінансування екологічно стійкого зростання вимагає значних обсягів інвестицій. Нині не існує ні систематичної оцінки глобального фінансування потреб в екологічно стійкому зростанні, ні показників фактичних зелених фінансових потоків на світовому рівні. Численні дослідження Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), Світового банку, Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) та Всесвітнього економічного форуму вказують на необхідність залучення значних коштів для фінансування зелених проектів у таких ключових галузях, як будівництво, енергетика, інфраструктура, вода, відходи тощо.

Новостворені фінансові інституції, такі як Європейський фонд стратегічних інвестицій, Азійський банк інфраструктурних інвестицій, Новий банк розвитку БРІКС та інші, доповнять нинішній міжнародний фінансовий порядок і водночас покликані підтримувати кращі міжнародні стандарти в галузі управління.

Реформа фінансових структур є важливою темою міжнародної фінансової архітектоніки зі створення відкритої та стабільної фінансової системи, формування рамок макрополітики розвитку інклюзивної фінансової системи динамічного, сталого і збалансованого розвитку.


Джерело: http://n-auditor.com.ua/uk/

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!