Новини

Повернутися до переліку новин

ЄС виділив фінансування на підтримку українського бізнесу під час пандемії covid-19

ЄБРР і провідна українська лізингова компанія «ОТП Лізинг» («ОТПЛ») допомагають місцевим малим і середнім підприємствам (МСП) продовжувати їхню діяльність, незважаючи на поточну ситуацію на ринку, спричинену поширенням коронавірусу (COVID-19). Наданий «ОТПЛ» старший 4-річний кредит ЄБРР на суму до €15 млн сприятиме довгостроковим лізинговим операціям з МСП по всій країні. Фінансування надаватиметься в рамках ініціативи «Кредитна лінія EU4Business-ЄБРР», що реалізується в контексті Угоди про глибоку і всеохоплюючу зону вільної торгівлі (ГВЗВТ) між Європейським Союзом (ЄС) та Україною.

Після прийняття Радою директорів ЄБРР рішення щодо надання пакету солідарної допомоги клієнтам в усіх країнах, включаючи Україну, Банк не лише продовжує свою звичайну діяльність, а й готовий збільшити обсяг допомоги в разі необхідності.

Фінансування буде доступним для клієнтів «ОТПЛ» у гривні та/або євро. Кредитування у гривні захистить позичальників від валютних ризиків та пропонуватиметься з довшими строками погашення.

На додаток до цього ЄС надасть компаніям, які відповідатимуть вимогам, грантові кошти в якості інвестиційних стимулів, які зменшать для цих компаній вартість капітальних інвестицій в модернізацію технологій та виробничих процесів відповідно до стандартів і регламентів ЄС.

Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроне сказав: «Угода, яку ми підписали з нашими партнерами з «ОТП Лізинг» (Україна), свідчить про те, що ми плануємо розвиток бізнесу на довгострокову перспективу. Ми особливо вдячні ЄС за незмінну відданість нашим спільним цілям у складний час. Клієнти з приватного і державного секторів, у тому числі МСП, можуть цілком покладатися на нашу підтримку і гнучкість. Наша мета – підтримати обсяг інвестицій на рекордному рівні, якого ми досягли у 2019, і використовувати наші ресурси в тих сферах, де їх найбільше потребують».

 

Генеральний директор «ОТП Лізинг» Андрій Павлушин сказав: «Ми дуже раді, що підписали з  ЄБРР вже 4 угоду на загальну суму 52 мільйони Євро. Сьогоднішня транзакція допоможе нам профінансувати, щонайменше, 100 компаній по всій країні. Для нас – це можливість збільшити нашу частку ринку у сегменті МСП, а також диверсифікувати наш портфель». 

ТОВ «ОТП Лізинг» - зареєстрована в Україні компанія, що належить банку «ОТП» (Угорщина) і активно працює на українському ринку вже понад 10 років. Новий кредит ЄБРР дозволить «ОТПЛ» збільшити строки лізингових угод і надавати фінансування у місцевій валюті.

ЄБРР є провідним інституційним інвестором в Україні та вже узяв на себе зобов’язання щодо надання понад €14,54 млрд. у рамках понад 460 проектів у країні.

Джерело: Екологія промислового краю

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!