Новини

Повернутися до переліку новин

Мінрегіон пропонує обов’язково передбачати електрозарядки на АЗС

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України продовжує оновлювати застарілі будівельні норми. Наразі одна з пропозицій, яка активно розглядається – внести зміни у відповідні ДБН, щоб електрозарядні станції обов’язково проектувалися на автозаправних станціях (АЗС). Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Кількість електромобілів в Україні, як і в усьому світі, невпинно збільшується. І треба завчасно подбати про необхідні зарядні пристрої для цих авто. Ми вже внесли зміни у будівельні норми щодо обов’язкового облаштування електрозарядок на парковках. Зараз вже є пропозиція щодо обов’язкового влаштування електрозарядних станцій і на АЗС. Експерти та фахівці з розробки ДБН активно вивчають цю пропозицію — внести нові зміни у відповідні будівельні норми, щоб на нових і реконструйованих АЗС в обов’язковому порядку проектувалися зарядки для електромобілів», – зазначив він.

З 1 липня цього року набули чинності зміни у державні будівельні норми щодо автостоянок і гаражів, які ввели обов’язкове влаштування 5 % машиномісць на нових або реконструйованих парковках з можливістю заряджання електрозарядками. І ця норма буде поступово переглядатися та збільшуватися. «Ми дивимося на перспективу, тому прагнемо, щоб до 2030 року всі 100 % машиномісць на українських парковках були з електрозарядками. І у всіх інших громадських місцях вони теж обов’язково влаштовувалися. У першу чергу, на автозаправках та біля житлових будинків», – додав заступник Міністра.

Нагадаємо, минулого тижня Верховна Рада підтримала в цілому законопроект № 10405 щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів, який спрямований на врегулювання питання з парковками та зарядними станціями для електрокарів.

Він вступить в силу з 1 січня 2020 року.

Джерело: Мінрегіон

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!