Новини

Повернутися до переліку новин

На київському заводі «Енергія» розпочали будівництво високотехнологічної системи для хімічного очищення диму

На єдиному в Україні сміттєспалювальному заводі «Енергія» розпочали будівництво високотехнологічної системи для хімічного очищення диму від спалювання побутових відходів, але підприємство має бути перенесено за межі Києва — про це на своїй сторінці у Facebook розповів голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Костянтин Яловий. За його словами, встановлення системи хімочистки дозволить досягнути екологічних параметрів, що відповідатимуть європейським нормам. Обладнання нових газоочисних споруд буде розташовуватися на відкритому майданчику поруч з будівлею сміттєспалювального заводу.

Проте встановлення систем хімочистки не врятує киян від екологічно небезпечної «Енергії», вважає депутат, оскільки на підприємстві немає ні сортувальної лінії, ні установок з переробки органічних решток у біогаз. Тому існує два шляхи вирішення проблеми викидів з підприємства: комплексна модернізація заводу зі створенням сортувальних потужностей, установок для продукування біогазу та сучасних фільтрів, або закриття «Енергії» й створення такого ж комплексу, але поза межами столиці.

На сьогодні завод переробляє близько 25% столичного сміття і трансформує його в опалення та гарячу воду для житлового сектору на Лівому березі. Зі столичного бюджету у цьому році на оновлення «Енергії» витратили 218 мільйонів гривень; загальна вартість проєкту — близько 700 мільйонів.

 

За матеріалами пресслужби депутата Київради Костянтина Ялового

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!