Новини

Повернутися до переліку новин

Національний діалог з водної політики — каталізатор реформ водного сектору України

Україна проводить глибоку реформу у водному секторі, що передбачає перехід на басейнове управління водними ресурсами, як того вимагає Водна рамкова директива ЄС, включаючи розробку планів управління річковими басейнами та подальше посилення системи моніторингу вод. В рамках Міжнародного водного форуму «AQUA 2019», 5 та 6 листопада 2019 року, представники національних та місцевих органів влади, водних асоціацій та міжнародні експерти країн-членів ЄС зберуться з нагоди Національного діалогу з водної політики (НДВП), щоб поділитися практичним досвідом, отриманим на шляху впровадження водних реформ.

5 листопада, відбудеться панельна дискусія в рамках, на якій керівники високого рівня від міністерств, агенцій, водних організацій разом з представниками неурядових організацій отримають можливість обговорити поточний стан галузевих стратегій, їхні взаємозв'язки та потенціал для гармонізації подальшої роботи. Зустріч проводитиметься спільно Міністерством енергетики та захисту довкілля України і Міністерством розвитку громад та територій України за підтримки проекту Водна ініціатива Європейського Союзу плюс для країн Східного партнерства (EUWI+).

6 листопада предметом дискусії стануть виклики, що виникли під час реформування водного сектора в Україні, а також питання щодо планування, координації та фінансування. Представники різних міністерств, агентств, громадських організацій, Європейської комісії, міжнародних організацій та міжнародних фінансових установ обговорять поточний прогрес у впровадженні інтегрованого управління водними ресурсами в Україні. Зокрема, на засіданні буде представлена інформація про розробку планів управління річковими басейнами, перебудову системи моніторингу вод та посилення лабораторної бази. Крім того, учасники обговорять питання, пов'язані з впровадженням нових економічних та фінансових інструментів у водний сектор. Серед іншого, зустріч забезпечить платформу для координації донорської діяльності у водному секторі України.

Пані Ірина Ставчук, заступник Міністра енергетики та захисту довкілля, голова Національного діалогу з водної політики (НДВП): «Діалог потрібен не лише для того, щоб пояснити всім заінтересованим сторонам в Україні, що таке водна реформа та як зміниться наше життя в процесі виконання умов Угоди про асоціацію з ЄС, але й для того, щоб поєднати зусилля з іншими галузевими відомствами, підприємствами сектора, бізнесом та фінансовими інституціями. Ми маємо гармонізувати наші підходи, визначити пріоритети, можливості та перепони на шляху до реалізації реформи, які зможемо подолати разом. НДВП в Україні – це не лише зустрічі великих форматів, але і тематичні семінари, тренінги, зустрічі в регіонах, і, що найважливіше, це допомога в розробці водної політики та законодавства.»

Довідкова інформація: Проект Європейського Союзу “Водна ініціатива Європейського Союзу плюс для Східного партнерства» надає підтримку Україні та іншим країнам Східного партнерства у наближенні їхнього законодавства до вимог ЄС в сфері управління водними ресурсами, зокрема у питаннях управління транскордонними річковими басейнами. Проект допомагає країнам-партнерам розробити довгострокове бачення реформування водного сектора. Він реалізується Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), Європейською економічною комісією Організації Об’єднаних Націй (ЄЕК ООН) та консорціумом країн-членів ЄС, представлених Австрійським агентством природних ресурсів (Австрія) та Міжнародним водним офісом (Франція). Основна діяльність проекту полягає в розробці Плану управління басейном річки Дніпро.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!