Новини

Повернутися до переліку новин

Нульові викиди вуглецю на всіх підприємствах Bosch: mission possible?

Топ-менеджери Bosch розповіли про амбітні цілі компанії на найближчі роки.

Незважаючи на складні економічні умови, компанія Bosch очікує, що рівень її продажів у 2019 році перевищить показники 2018-го. Це дозволить групі Bosch не тільки продовжити успішно розвивати бізнес, а й посилити боротьбу зі зміною клімату та поліпшенням якості повітря.

 

«Зміна клімату – це не наукова фантастика, це відбувається в реальності. Якщо ми будемо серйозно ставитися до Паризької угоди, то боротьбу зі зміною клімату ми повинні розглядати не просто як довгострокове завдання. Ї потрібно вирішувати в короткостроковій перспективі. Ми також націлені на задоволенні вимог громадськості, пов’язаних з якістю повітря в містах. Bosch є лідером у сфері інновацій та прагне надавати технологічні рішення екологічних проблем», –  сказав Голова Ради Правління «Роберт Бош ГмиХ» д-р Фолькмар Деннер на щорічній конференції.

Саме тому Bosch, за його словами, активізує свої успішні зусилля зі скорочення викидів CO2.

«Ми будемо першим великим промисловим підприємством, котре досягне такої амбітної мети, як нульові викиди вуглецю, трохи більше, ніж через рік. Викиди вуглекислого газу всіх 400 підрозділів Bosch по всьому світу будуть нульовими з 2020 року», – додав Ф. Деннер.

Водночас Bosch прагне досягти амбітної мети з поліпшення якості повітря.

«Ми хочемо знизити забруднення повітря від транспорту практично до нуля. У пошуку власних шляхів розв’язання проблем ми не обмежуємося капотом автомобіля», – зазначив Ф. Деннер.

Він уточнив, що проект компанії щодо зниження концентрації забруднюючих речовин у повітрі заснований на трьох основних принципах: Bosch розробляє технології силових агрегатів з низьким рівнем забруднення, працює з муніципалітетами міст над проектами з підтримки стабільного транспортного потоку і впроваджує власну систему управління мобільністю на території своїх підрозділів.

Також в Україні компанія підтримує глобальну політику Bosch в напрямку енергоефективності та раціонального використання природних ресурсів. Для фінансування цих заходів компанія затвердила додатковий річний бюджет в розмірі 100 мільйонів євро на період з 2018 по 2030 роки.

Уже сьогодні в київському офісі компанії обладнані бокси з можливістю роздільного збору відходів. Співробітники сортують сміття по боксах, після чого його вивозять на переробну станцію. У квітні 2019 року працівники компанії приєдналися до  всесвітнього флешмобу з прибирання #trashtagchallenge, очистили від сміття Дніпровську набережну, відсортували та передали близько 60 мішків сміття до сортувальної станції.  А наприкінці 2018 року Bosch Україна розпочала співпрацю зі школою Zero Waste School у смт Українськ і підтримала активістів, надавши необхідне обладнання для переробки сміття та зйомки відео для Youtube з метою популяризації теми.

Додамо, що на цей момент Bosch в Україні успішно реалізував декілька інноваційних і унікальних для України проектів. Серед них - встановлення сонячних колекторів на даху спортивного комплексу, торговельних центів, бізнес-центрів тощо.

Так, для забезпечення гарячого водопостачання спорткомплексу в ТОЦ «Сільвер Бріз» на даху одного з корпусів центру встановлено геліополе з 40 сонячних колекторів Buderus Logasol SKT 1.0. Теплова енергія, яку генерує геліополе, накопичується в двох акумулюючих ємкостях Buderus Logasol SPSХ об’ємом 2000 л кожна. За допомогою системи Bosch ТОЦ може значно зменшити використання тепла від теплоцентралі завдяки використанню геліополя та забезпечити відвідувачів спортивного комплексу гарячою водою.

Спеціалісти компанії підрахували, що з моменту встановлення системи, в лютому 2019 року, було вироблено близько 25 MВт теплової енергії. Подібні проекти з відновлювальної енергії були реалізовані з використанням технології Bosch для дошкільних навчальних закладів, спортивних комплексів, гіпермаркетів, морського порту та інших об’єктів.

Джерело: прес-центр компанії Bosch Україна

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!