Новини

Повернутися до переліку новин

ООН оголосила «надзвичайну кліматичну ситуацію» на планеті

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, виступаючи на саміті «великої сімки» у французькому місті Біарріц, оголосив «надзвичайну кліматичну ситуацію» на планеті.

Липень 2019 року був найспекотнішим місяцем в історії, а 2015-2019 роки, швидше за все, стануть найспекотнішими роками за всю історію метеоспостережень, йдеться в повідомленні на сайті ООН.

«Згідно з даними Всесвітньої метеорологічної організації, рівень концентрації вуглекислого газу в атмосфері досяг найвищої позначки за всю історію людства: такий рівень концентрації CO2 існував 3-5 мільйонів років тому, тоді і температура була значно вище, і рівень морів був від 10 до 20 метрів вищ», - розповів Гутерреш.

Він також додав, що в липні в Гренландії розтануло 179 мільярдів тонн льоду. У той же час пожежі в Сибіру, на Алясці, в Канаді, у Гренландії за полярним колом і в Амазонії в червні і липні цього року привели до викидів десятків мегатонн вуглекислого газу в атмосферу.

«Все, що відбувається - це надзвичайна кліматична ситуація. Сьогодні вона набагато гірша, ніж у Парижі [на момент прийняття Паризької угоди щодо клімату в 2015 році - прим. ред]» , - заявив глава ООН.

Гутерреш підкреслив, що країни повинні докладати більше зусиль для виконання Паризької угоди. Багато з даних в Парижі обіцянок щодо боротьби зі зміною клімату не виконуються, а заходів, передбачених цією угодою, вже недостатньо.

Джерело: УНІАН

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!