Новини

Повернутися до переліку новин

Практика управлінських рішень для ефективної системи екобезпеки підприємства

Для кожного номера журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» ми шукаємо готові ідеї для зеленого зростання бізнесу та ефективної системи екобезпеки підприємства, які перевірили на собі ваші колеги — успішні екологи українських та міжнародних компаній. 

Ми не про новини і не про екологічні вимоги. Ми — про практику управлінських рішень, висвітлену саме екологами-практиками. Саме вони — автори статей в журналі.

Шановні читачі, свіжий березневий випуск журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» прямує до Вас. Якщо ви ВЖЕ передплатник, читайте випуск на платформі ЖИВИЙ ЖУРНАЛ, не чекаючи доставки Укрпоштою! – www.e.ecolog-ua.com

У випуску:

  • Складаємо інструкцію з експлуатації ГОУ:   ВИМОГИ ТА ПОМИЛКИ

Установка очистки газу ( далі — ГОУ) — комплекс споруд, призначений для відведення, транспортування та вловлювання з газопилового потоку, що відводиться від технологічного обладнання, наявних у ньому забруднюючих речовин. Одним з обов’язків суб’єктів господарювання, які здійснюють негативний вплив на атмосферне повітря, є розробка та затвердження інструкції з експлуатації ГОУ відповідно до умов їх роботи. По це зазначено у п.  2.2.3 «Правил технічної експлуатації установок очистки газу», я кі затверджені наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 6 лютого 2009 року № 52 ( далі — Наказ № 52, зі змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства екології та природних ресурсів від 26.11.2015 р. № 454). Як скласти інструкцію по експлуатації газоочисного устаткування на підприємстві? Та як уникнути помилок? Розбираємо на прикладі.

  • Готуємо звіт з ОВД: найбільш розповсюджені помилки та як їх уникнути

Відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» від 23 травня 2017 року No 2059-VIII більшість підприємств при плануванні своєї діяльності, що матиме вплив на довкілля, проходять процедуру оцінки впливу на довкілля (ОВД). Які етапи підготовки звіту з ОВД? Чого не можна робити, якщо повідомлення про планову діяльність було відхилено? Розбираємо в статті та розбираємо найпоширеніші помилки щодо громадських слухань.

  • ЕКОЛОГІЧНИЙ АУДИТ Екологічний аудит. Впроваджуємо нові стандарти

Екологічний аудит в Україні проводиться з метою забезпечення, додержання законодавства про охорону навколишнього природного середовища в процесі господарської та іншої діяльності. Як реалізувати успішний екологічний аудит відповідно до вимог системи екологічного менеджменту та положень міжнародних стандартів ISO 14001:2015 та ISO 19011:2018.

  • Європейський Зелений Курс для України: важливі рішення та проблеми

Європейський зелений курс — це програма дій, в центрі якої амбітний план переходу до кліматично нейтральної Європи до 2050 року. Документ охоплює всі сектори економіки та визначає політику ЄС на найближчі роки стосовно зміни клімату, промислової та аграрної політики, біорізноманіття, енергетики, торгівлі тощо. Протягом 2020 року Єврокомісія оприлюднила низку стратегічних документів у рамках ЄЗК. Що ж таке Європейський Зелений Курс для України? Які важливі рішення та проблеми існують?

  • Що змушує підприємства порушувати законодавство: у розрізі атмосферного повітря

На тлі глобальної пандемії та поширеності захворювань органів дихання «забруднення повітря», як категорія природоохоронної діяльності, здобула широкого соціального контексту та політичного резонансу. У суспільстві відбулися зміни, через які «охорона атмосферного повітря» сприймається не як абстрактна категорія екологічного права, а як персональна проблема для кожного. Що ж змушує підприємства порушувати законодавство: у розрізі атмосферного повітря?

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!