Новини

Повернутися до переліку новин

РЕКОНСТРУКЦІЯ ПІДПРИЄМСТВА: які документи має зібрати еколог

Реконструкція підприємства здійснюється з метою вдосконалення виробництва та підвищення його техніко-економічного рівня, збільшення виробничих потужностей, зміни номенклатури продукції та поліпшення її якості. У статті ми підготували чіткий алгоритм щодо проведення реконструкції підприємства та перелік документів, який є обов’язковим для зібрання екологом.

Реконструкція діючих підприємств — це переобладнання діючих цехів та об'єктів основного, підсобного та обслуговуючого призначення без розширення існуючих будівель і споруд основного призначення та без збільшення чисельності працівників з одночасним поліпшенням умов їх праці та охорони навколишнього природного середовища, здійснюване з метою вдосконалення виробництва та підвищення його техніко-економічного рівня, збільшення виробничих потужностей, зміни номенклатури продукції та поліпшення її якості. (Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку державного фінансування капітального будівництва» від 27 грудня 2001 року № 1764).

Якщо суб’єкт господарювання вирішив виконати роботи з реконструкції на підприємстві, то потрібно виконати наступні дії:

1. Розробити проєкт реконструкції

Згідно із Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності», Порядку розроблення проєктної документації на будівництво об'єктів (затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 45 від 16.05.2011 р.), ДБН А.2.2-3:2014 «Склад та зміст проєктної документації на будівництво».

Вищевказані документи регламентують склад, порядок розробки, погодження та затвердження проєктної документації. Поширюються як на нове будівництво, так і на розширення, реконструкцію та технічне переоснащення об'єктів.


ВАЖЛИВО!
Норми ДБН А.2.2-3:2014 «Склад та зміст проєктної документації на будівництво» є обов'язковими для застосування органами державного управління і нагляду, замовниками (інвесторами), проєктувальниками, підрядниками.
Розробити проєктну документацію або її окремі розділи можливо лише проєктними організаціями, що мають ліцензії на виконання проєктних робіт.


2. У разі необхідності виконати процедуру з оцінки впливу на довкілля відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» та отримати Висновок з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності.

3. Отримати позитивний висновок державної комплексної експертизи об’єктів будівництва відповідно до Порядку затвердження проєктів будівництва і проведення їх експертизи, за постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 року № 560.

4. Отримати дозвіл на виконання будівельних робіт згідно зі ст. 37 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»….

Матеріал опубліковано частково! Повний алгоритм щодо проведення реконструкції підприємства та перелік документів — в журналі №5, 2021 «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»


З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!