Новини

Повернутися до переліку новин

Саудівська Аравія інвестує $500 млрд в будівництво у пустелі міста на сонячній енергії

Саудівська Аравія, найбільший виробник і експортер нафти в світі, представила план будівництва мегаполісу Неом (Neom) в пустелі, який повністю забезпечуватиметься виключно сонячною і вітровою енергією.

Неом займатиме 25 тис. кв. км. на березі Червоного моря і затоки Акаба, недалеко від єгипетського курорту Шарм-еш-Шейх. За попередніми підрахунками, будівництво інноваційного мегаполісу потребуватиме близько $ 500 млрд інвестицій.

Автори проекту вважають, що розвитку мегаполіса сприятиме унікальне розташування – між Азією і Африкою, а також близькість до Суецького каналу, однією з головних світових торгових артерій. В майбутньому міст з'єднає Неом з африканським континентом. Крім того, в місті мають намір створити особливий податковий і адміністративний режим, щоб залучити підприємців і фахівців з усього світу. Мегаполіс фокусуватиметься передусім на секторах, що «визначать майбутнє людства»: біотехнологіях, харчовій промисловості, енергетиці, цифровій економіці та індустрії розваг.

При будівництві використовуватимуть найсучасніші технології. Керувати проектом створення Неома буде колишній глава алюмінієвого гіганта Alcoa Клаус Кляйнфельд.

«Ми знаємо, що королівство має великі запаси нафти. Але королівство також має нову нафту – сонце. Крім цього на цій території дмуть постійні вітри. Тут ми зможемо створити щось працююче повністю на відновлюваної енергії», – сказав Кляйнфельд.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!