Новини

Повернутися до переліку новин

У п’яти областях України провели водневі випробування газових мереж

На полігонах у Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській та Харківській областях випробували газові мережі на сумісність з воднем.

Перший этап випробувань Регіональна газова компанія провела у серпні-вересні, передає iclub.energy

«У ході експериментів на закритих ділянках газопроводів концентрація водню становила 99%, - розповідає керівник водного проекту, директор департаменту стратегічного планування РГК Станіслав Казда. - Це один з найвищих у Європі показників при тестуванні систем, розрахованих на транспортування природного газу».

Перший експеримент з 99% воднем у газових мережах було проведено 6 серпня на полігоні у Житомирській області. Потім почалися випробування в Івано-Франківській, Дніпропетровській, Волинській та Харківській областях.

Випробування газових систем воднем дозволяють дізнатись наскільки зношені газопроводи, які хімічні процеси відбуваються з матеріалами системи, пояснює він.

Завдяки високій концентрації водню вже у перші дні експериментів були отримані дані, які дозволили фахівцям провести коригування обладнання газових полігонів. Після чого падіння тиску водню у газопроводах зменшилося у 5-6 разів.

Програма РГК з дослідження роботи газових систем з воднем реалізуватиметься у три етапи. Перші два - це польові випробування зі статичними й динамічними експериментами на полігонах. Динамічні експерименти, які почнуться на іншому етапі проекту, покликані вивчити вплив газоводневих сумішей на звичайне газове обладнання.

Передбачається, що польові випробування на полігонах РГК триватимуть до середини 2022 року, і дозволять оцінити специфіку використання водню і газоводневих сумішей протягом двох опалювальних періодів.

Третій етап - це аналіз даних, отриманих на полігонах, у лабораторіях наукових партнерів водневого проекту РГК. 


Джерело: ecotown

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!