Новини

Повернутися до переліку новин

В ООН наполягають на негайних реформах для зупинки глобального потепління

Тільки швидкі, безпрецедентні і всеосяжні зміни в усіх галузях суспільства можуть врятувати від незворотних наслідків і втрат екосистем, заявили в ООН.

Глобальне потепління необхідно утримати в рамках 1,5 градусів Цельсія, для чого потрібні «безпрецедентні» зміни. Про це йдеться в доповіді експертів ООН, яку в понеділок, 8 жовтня, було представлено на засіданні організації в південнокорейському місті Інчхон, повідомляє Deutsche Welle.

«Обмеження зростання температури на Землі на рівні 1,5 градусів за Цельсієм можна досягти, тільки якщо «здійснювати швидкі, безпрецедентні і всеосяжні зміни в усіх сферах суспільства», - наголошується в повідомленні.

Експерти підрахували, що тільки для того, щоб провести необхідні зміни в енергетичному секторі, буде потрібно близько 2,1 млрд євро. Рівень викидів CO2, на думку вчених, необхідно скоротити на 24% до 2030 року в порівнянні з 2010, а до 2050 року – звести до нуля.

Обмеження саме в 1,5 градуса в порівнянні з доіндустріальною епохою необхідно для того, щоб уникнути серйозних наслідків для життя на планеті, вказують експерти. Вже зараз вони фіксують підвищення температури приблизно на один градус і як наслідок екстремальні погодні умови, підвищення рівня моря і танення льодовиків. Підвищення температури вище від цього рівня, на думку IPCC, може привести до незворотних наслідків і втрат екосистем.

Джерело: Korrespondent.net

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!