Новини

Повернутися до переліку новин

В торгових мережах Хмельницького мають пропонувати альтернативу поліетиленовим пакетам

23 серпня  виконавчий комітет Хмельницької міської ради прийняв рішення № 659 «Про використання поліетиленових пакетів в об’єктах торговельної мережі та на ринках м. Хмельницького».

Відповідно до клопотання управління торгівлі, з метою захисту навколишнього середовища та збереження довкілля суб’єктам господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність у сфері торгівлі, рекомендовано пропонувати покупцям альтернативу використання одноразових поліетиленових пакетів, одноразового посуду – пакети для упакування, посуд з біологічних полімерних чи паперових матеріалів, багаторазові торбини тощо.

«Наразі ми ведемо перемовини з представниками торгових мереж. Рекомендуємо їм пропонувати альтернативу традиційним «пакетам». Приємно, що деякі вже можуть запропонувати паперові, багаторазові або з поліетилену, який швидко розкладається. В майбутньому плануємо звернутися і до малого бізнесу з пропозицією мінімізувати кількість продукції з «пластику який довго розкладається». Окрім того, хочу звернути увагу на те, що, всупереч відсутність в достатній кількості необхідних місць для сортування та збору сміття, хмельничани проявляють ініціативу та сортують відходи. Також в місті можна зустріти людей, які використовують багаторазові торбини. Остаточне рішення щодо обмеження використання одноразового посуду та пакетів все ж таки за Верховною Радою України. Ми ж розраховуємо на свідомість мешканців нашого міста, адже рішення приймалось з метою захисту навколишнього середовища та збереження довкілля», - зазначила начальник управління торгівлі Хмельницької міської ради Руслана Сідлецька.

Читайте також: Грузія відмовляється від одноразових поліетиленових пакетів 

pr> В Україні вже неодноразово виникає питання заборони поліетиленових пакетів і правильної утилізації, адже на одну людину щороку припадає понад 500 поліетиленових пакетів. Період розкладання одного становить понад 100 років. Це призводить до забруднення навколишнього середовища, викликає засмічення вулиць, зелених та прибережних зон, водойм.

Заборона виробництва, використання, ввезення та розповсюдження полімерних пакетів, може почати свою дію, якщо Верховна Рада України проголосує за відповідний проект закону, який був представлений на розгляд депутатів. Поліетиленові пакети в усьому світі вже визнані шкідливими та небезпечними. Залежно від товщини вони розкладаються від 100 до 400 років, призводять до загибелі риб і тварин. Багато країн або взагалі заборонили поліетилен як тару й упакування, або ввели обмеження на нього.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами www. 0382.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!