Новини

Повернутися до переліку новин

Важливі питання про ГОУ (установки очистки газу)

Які агрегати можна віднести до технологічної установки очистки газу?

На підприємстві в експлуатації знаходяться 6 заточувальних верстатів, які розташовані в приміщеннях. При роботі на верстаті утворюється абразивно-металевий пил, якій  проходе через циклон нестандартний Ф300, типу ЦН, розташований на вулиці, та вентилятором марки РСС 4/40-1.1.1 викидається в атмосферне повітря. Абразивне - металевий пил, осідає в  циклоні, та періодично чиститься. 
Також на підприємстві є столярна майстерня з станком фугувальним, інверсійним, пилою циркуляційною. При роботі столярного обладнання проводиться суха очистка аспіраційного повітря вентилятором типу Ц6-46-6, та пил деревини потрапляє в циклон марки ЛИОТ, який періодично чиститься. 

Чи є названі агрегати технологічними установками очистки газу?


enlightened Експертний коментар:
Використання установок очистки газу (надалі – ГОУ) регламентовано Правилами технічної експлуатації установок очистки газу, затвердженими наказом Міністерства навколишнього природного середовища України 06.02.2009  N 52 (надалі – Правилами).

Відповідно до термінології, яка визначена п.1.2 Правил, технологічна установка очистки газу – це обладнання, призначене для очищення газопилового  потоку  при  проведенні  певної  стадії технологічного процесу та розміщене між відповідними технологічними агрегатами або включене в замкнений цикл технологічного процесу, яке не здійснює безпосередньо викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Враховуючи, що описане у питанні устаткування, а саме: циклон нестандартний Ф300, типу ЦН, розташований на вулиці, та вентилятор марки РСС 4/40-1.1.1, забезпечують викид забруднюючих речовин безпосередньо  в атмосферне повітря, дане устаткування є ГОУ.

Відповідно на вказане устаткування поширюються вимоги, передбачені Правилами.

Що стосується вентилятору типу Ц6-46-6 та циклону марки ЛИОТ, у випадку, якщо від них здійснюється викид забруднюючих речовин безпосередньо  в атмосферне повітря, дане устаткування також є ГОУ.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!