Новини

Повернутися до переліку новин

Японська компанія має намір інвестувати в розвиток відновлювальної енергетики в Україні

За словами міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака, Україна відкрита і зацікавлена у реалізації  інвестиційних  екологічних проектів.

Про це він заявив 24 травня під час зустрічі із віце-президентом однієї з найбільших торгівельних компаній Японії  «Марубені Корпорейшин»  Ямазуе Шишеру.

Під час зустрічі керівництво компанії висловило зацікавленість українським проектом будівництва парку сонячної енергетики в зоні відчуження та висловили готовність інвестувати в проекти  з  використання  відновлювальних джерел енергії.

Крім того мова йшла про можливу співпрацю щодо використання в Україні «чистих технологій» в промисловості, управлінні водними ресурсами та відходами.

«Японія – одна із найрозвинутіших технологічно країн світу і Україна готова переймати успішний досвід в різних сферах економіки. Ми зацікавлені у встановлені японського обладнанням «чистих технологій» на підприємствах металургійної, вугільної та енергетичної промисловості. Ця стане важливим кроком в  запроваджені в Україні низьковуглицевих технологій», - сказав Остап Семерак.

Крім того, сторони обговорили реформи у секторах атмосферного повітря і води, зокрема, можливість створення ефективної системи моніторингу стану навколишнього природного середовища, яка стане основою для запровадження нового управління, запобігання катастроф та оперативного реагування.

Джерело: www.menr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!