Новини

Повернутися до переліку новин

«Історія речей», «Мисливці за медом» — фільми, які почали змінювати світ

Редакція журналу «Екологія підприємства» започаткувала нову рубрику – «Екологія, література та кіно», у якій ми збираємо для вас бібліотеку та пізнавальні фільми, які допоможуть інакше поглянути на взаємини природи та людини і змінити ставлення до навколишнього середовища.

Мультфільм «Історія речей» (Story of stuff)
Режисер Анні Леонард. США, 2007 рік

Це двадцятихвилинний мультик, який з 2007 року доступний онлайн. Мультик відверто засуджує надмірне споживацтво і м'яко натякає на сталий розвиток. Фільм – разючий за своєю простотою та фактами, сьогодні показують у школах, університетах, корпоративних тренінгах. Творці підрахували, що вже до 2009 року фільм показали у 228 країнах, де його подивилися понад 12 мільйонів чоловік.

Як і будь-який фільм, який оголює гостру тему, «Історія речей» досі викликає суперечки. У 2009 році The New York Times присвятив йому першу шпальту. У США, поки в одних школах вчителів нагороджували за показ цього фільму, в інших звинувачували в «лівій» пропаганді і неповазі до американських цінностей.

Документальний фільм «Мисливці за медом» (Łowcy Miodu)
Режисер: Крістіан Матисек. Польща, 2016 рік

Протягом багатьох мільйонів років бджоли ретельно піклувалися про навколишнє середовище на нашій планеті. Сьогодні вони вимирають в безпрецедентних масштабах. Варто простягнути руку минулого і допомогти бджолам повернутися до витоків відносин з людиною – дикого бджільництва.

Цей фільм – світ людей і природи з точки зору рою бджіл.

Щоб показати глядачеві закони життя бджіл зсередини, камера пірнає в дикий вулик, пробурений в стовбурі старого дерева. Камера фіксує з максимальними подробицями як народжується бджола, як робочі бджоли дбають про королеву-матку і як захищають вулик від небажаних вторгнень.

Мультфільм  «Долина папоротей: Останній тропічний ліс» (FernGully: The Last Rainforest)
Режисер Вільям Кройер. Австралія-США, 1992 рік

Це справжня дитяча екологічна «класика». Мультфільм про вирубку тропічного лісу надихав багато поколінь дітей і дорослих. Критики часто вказують на численні подібності в сюжеті і естетиці мультфільму зі знаменитим «Аватаром» Джеймса Камерона.

Мультик знятий по книзі Уейн Янг, але став набагато відомішим, ніж оригінал. Одна з причин – приголомшлива робота художників, які спеціально їздили в австралійські ліси, щоб точніше передати їх красу. Окрему славу заслужив і саундтрек до мультфільму, який потім вийшов окремим альбомом.

Крихітна допитлива фея, що живе у джунглях, одного разу стикається з (красенем-блондином) лісорубом, який позначає хрестами дерева, що їх має зрубати бульдозер. Від переляку фея зменшує лісоруба до розміру канарки, і тепер йому доведеться боротися за своє життя і за ліс уже по інший бік барикад. Хоча насправді всі ці містичні смішні мешканці лісу борються проти Злого Духа Землі, але щоб розібратися в цій історії, потрібно, звичайно, дивитися сам мультфільм.

Читайте також:
«Остання дитина в лісі», «Межі зростання» та фільм «Дім»
«Мета – Zero Waste» та «Незручна правда. Глобальне потепління» — книги, які варто почитати  

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!